Psihologi skaidro, kāpēc cilvēki mēdz krāpt savu otro pusīti

Pastāv četri pamatiemesli, kas liek cilvēkiem krāpt.

Lasi vēl: Palūkojieties uz šo bildi un uz visiem laikiem iegaumējiet šī kukaiņa-slepkavas izskatu – tas ir visbīstamākais kukainis uz mūsu planētas

“Krāpjot, cilvēki pazemo paši sevi. Viņi rada draudus pašnovērtējumam, kā arī attiecībām ar citiem, kas grauj ticību, ka viņi var gūt panākumus un palikt neviltoti. “- Šerila Hjūza, rakstniece

Krāpšana attiecībās nav tik reta. Džons Hovards, psihoterapeits, kas specializējas uzvedībā, apgalvo, ka apmēram 50% cilvēku, kas ir attiecībās, krāpj savus partnerus. Laulības šķiršanas proporcija arī ir aptuveni 50%. Krāpšana, savukārt, tiek uzskatīta par galveno šķiršanās iemeslu.

Tātad, kāpēc cilvēki krāpj (un šķiras)? Daudzi sociologi un konsultanti attiecību jomā saka, ka monogāmijas ideja ir pretrunā ar evolūciju. Lūk, ko kāds ģimenes terapeits no Ņujorkas Franklins Porters uzskata:

“Monogamous attiecības man šķiet nedabiskas. No evolūcijas viedokļa cilvēka uzdevums ir piesaistīt tik daudz sieviešu, cik vien iespējams, lai turpinātu savu dzimtu.

Portera kungs arī paskaidro, ka cilvēki sāka dzīvot pa pāriem un radīt bērnus, neskatoties uz to, ka laika gaitā mums ir jācenšas “izpētīt” kaut ko jaunu. Šī “maņa” ir zudusi laika gaitā.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru