Rakstniecības un mūzikas muzejs un VNĪ aicina apskatīt topošo muzeja mājvietu

Trešdien, 9.janvārī, plkst. 13.00 Kultūras ministrijas, Rakstniecības un mūzikas muzeja un VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) pārstāvji iepazīstinās ar muzeja pastāvīgās ekspozīcijas vīziju un tai paredzētajām telpām Rīgā, Mārstaļu ielā 6, informē VNĪ Korporatīvās komunikācijas daļas vadītāja Inta Plūmiņa.

Pasākumā piedalīsies kultūras ministre Dace Melbārde, Rakstniecības un mūzikas muzeja direktore Iveta Ruskule un VNĪ valdes locekle Kitija Gruškevica. Savā redzējumā par muzeja satura attīstību dalīsies arī komponists Ēriks Ešenvalds.

Aicinām mediju pārstāvjus dalībai pasākumā pieteikties līdz 7.janvāra plkst. 13.00, rakstot uz [email protected] vai zvanot uz tālruņa numuru 28682218 (Daina Āboliņa).

Pasākuma pirmā daļa norisināsies viesnīcas “Radi un Draugi” lielajā konferenču zālē, 2.stāvā, Mārstaļu ielā 3. Savukārt pasākuma otrajā daļā Rakstniecības un mūzikas muzejs aicinās doties pastaigā pa savu topošo mājvietu Mārstaļu ielā 6. Lūdzam ņemt vērā, ka namā pārbūves darbi vēl tikai notiks, un aicinām izvēlēties piemērotu apģērbu un apavus.

Muzeja direktore uzsvēra, ka Rakstniecības un mūzikas muzeja šodienas stāsts ir par nokļūšanu savās jaunajās mājās. “Savas muzeja ēkas esamība ir jauns apsolījums sabiedrībai izstāstīt tos kultūras personību un radošo atradumu stāstus, kurus glabā 952’947 muzeja krājuma priekšmeti,” teica Ruskule.

Nama vēsture sniedzas vairākus gadsimtus senā pagātnē – te bijuši gan īres dzīvokļi, gan tirdzniecības telpas, gan mākslas galerija un leģendāra kafejnīca. Jau 2021.gadā ēka būs ieguvusi jaunu elpu un pārtapusi par Rakstniecības un mūzikas muzeja pastāvīgās ekspozīcijas un izstāžu mājvietu.

“Muzejs pavisam drīz varēs darboties pilnvērtīgi, kā arī būs pieejamāks pašmāju un ārvalstu viesiem. Domājot par īpašuma pārvaldīšanu, kopā ar Kultūras ministriju un Rakstniecības un mākslas muzeju esam izvēlējušies risinājumu, kas ļaus iekļauties projektam paredzētajā finansējumā un arī ilgtermiņā būs izdevīgāks,” sacīja Gruškevica.

VNĪ šobrīd īsteno 32 nozīmīgus attīstības projektus, kuri iekļauti programmā “100 adreses Latvijas simtgadei”, aptuveni 135 miljonu eiro apmērā. Uzņēmuma pārziņā ir vairāk nekā 500 ēku īpašumu 1,8 milj. m2 platībā un vairāk nekā 4100 zemes īpašumu vairāk nekā 10 milj. m2 platībā. Uzņēmums dibināts 1996. gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru