Reizniece Ozola izteikusies : “Ja būtu iespēja vēlreiz ieviest nodokļu reformu, kopumā es darītu tieši to pašu”

Ja vēlreiz būtu iespēja ieviest dēvēto nodokļu reformu, kas jau tika īstenos Māra Kučinska valdības laikā, kurš pārstāvējs ZZS, tad tolaik esošā finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, kura arī pārstāvēja ZZS, būtu rīkojusies tieši tāpat kā tika darīts toreiz. Tā viņa atzinusi intervijā Latvijas radio, taču pašlaik pati kandidē uz Eiropas Parlamenta vēlēšanām.

“Kopumā es darītu tieši to pašu, bet varbūt kaut kādas tehniskas lietas noteikti mēģinātu izdarīt veiksmīgāk,” atzina Reizniece-Ozola, skaidrojot, ka progresīvo nodokļu sistēmu ieviest darbaspēkam ir visai sarežģīti.”

Lasi vēl : Latvijā labi pazīstamās Ineses Vaideres ģimene piedzīvojusi lielu zaudējumu…

Pēc Reiznieces Ozolas stāstītā, viņa ar tagadējo pieredzi būtu pievērsusi daudz milzīgāku piesaisti sabiedrības izglītošanai, kā arī nodokļu reformas skaidrošanai, lai tas būtu gana saprotami visiem.

Kā jau iepriekš tika vēstīts, tad 2017. gadā valdība veica vairākus priekšdarbus, lai no 2018. gada pirmā janvāra varētu ieviest, nu jau zināmo nodokļu reformu, ar kuru pirmo reizi Latvijā tika ieviesta progresīvā iedzīvotāju nodokļa likme.

Līdz ar to, ieviešot šādas nodokļu izmaiņas, iedzīvotāju ienākuma nodokļu likme kļuva tikai sarežģītāk administrējama. Tā visa rezultātā 2019. gada 1. martā ļoti daudz cilvēki ir neapmierināti, jo nodokļu reformas rezultātā cilvēki ir palikuši parādā paša valstij.

Avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Līga</cite>

    Kāpēc komentārus politiķiem Jūs izdzēšat? Man šī jau ir kāda piektā reizē, kad Jūs tā izdarāt. Tas ir ļoti negodīgi ka tautas pārstāvjiem neļauj izteikt savus novērojumus.

Pievienot komentāru