Rīgā sieviete braucot uz darbu atrod kupenā iekritušu, mirušu sētnieku! Kārtējā sabiedrības vienaldzība!

Facebook lietotāja Ruta Rulle savā profilā dalījusies ar visai skumju ziņu, kuru viņai nācies piedzīvot uzsākot jauno darba nedēļu:

Image result for «Braucot uz darbu pa Vienības gatvi, pamanīju, ka uz trotuāra blakus trambuļa sliedēm guļ cilvēks ar sniega lāpstu rokās... Visi pabrauca garām, pat piebremzējot, bet pabrauca garām... Es, protams, apstājos, izsaucu ātros, bet bija jau daudz par vēlu, bija skaidrs, ka viņš guļ tur jau labu brīdi. Kamēr es ar viņu tur ņēmos, apskatot viņu, meklējot pulsu utt., arī neviens nepienāca, neapstājās, pēc 10 minūtēm viens vīrietis pieskrēja... Kas ar mums, sabiedrība, notiek?! Es iedomājos, cik daudz tramvaju ar tajos esošiem pasažieriem pabrauca garām, cik auto... un NEVIENS pat neiedomājās izsaukt ātros. Ak, kaut jums NEKAD nenāktos nokļūt šā vīrieša vietā, kad tādi kā jūs jums vienkārši paies un pabrauks garām. Tas bija sētnieks, nebija dzēris, viņam bija palicis slikti ar sirdi... vieglas smiltis Tev, cilvēk! Jā, pirmdiena iesākās ne visai, bet arī tādas dienas vajadzīgas,»

Šis ieraksts kārtējo reizi pierāda sabiedrības vienaldzību pret līdzcilvēkiem. Jāatzīst, ka Rutas paziņu lokā esošie cilvēki pauž atbalstu sievietei, ka vismaz viņa nepagāja (šajā gadījumā nepabrauca) garām uz zemes guļošam cilvēkam, tomēr par citu apkārtējo cilvēku vienaldzību atliek tikai pabrīnīties.

Savukārt citi piemetina, ka šāda sabiedrības vienaldzība novērojama tikai Latvjā.

Kāds ir tavs viedoklis? Vai valsts mērogā būtu jāveic informatīvas kampaņas par palīdzības sniegšanu citiem? Vai arī tas jau no agra vecuma pašiem vecākiem jāpārrunā ar bērniem?

Avots: facebook.com

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru