Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs ir atkal atvērts apmeklētājiem

20.maijā Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs atkal ver durvis apmeklētājiem. Ar satikšanās prieku muzejs aicina plašajās ekspozīciju zālēs, drošā vidē, ievērojot distanci, baudīt vēstures un mākslas klātbūtni, apskatot pastāvīgo ekspozīciju un izstādes.

Vecākais publiskais muzejs Latvijā un Baltijā apmeklētāju izziņas priekam šobrīd četrpadsmit zālēs piedāvā skatīt ekspozīcijas “Rīgas vēsture”, “Latvijas kuģniecības vēsture”, aplūkot “Sudraba kabineta” dārgumus, kā arī izstādes “Lietots Rīgā. 19. gs. otrā puse-1918.gads”, “Doma muzejs Rīgā – templis zinātnei un mākslai”, “Reformācijai 500: Piemiņas medaļas Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja kolekcijā”. Nelielā izstādē “Dāvinājums muzejam” iespējams gūt ieskatu izcilā dāvinājumā, kuru muzejs saņēma pērnā gada nogalē – kultūrvēsturiskas lietas, kas piederējušas Grosvaldu – Grīnbergu dzimtai.

Nelielām grupām (līdz 10 cilvēkiem) muzejs piedāvā pārskata un tematiskās ekskursijas muzejā un Rīgas Doma krustejā. Iespējams arī pieteikt ekskursijas pa Vecrīgu.

Muzeja jaunajā tīmekļvietnē http://www.rigamuz.lv/ iespējams iegūt informāciju, kā arī apskatīt vairākas virtuālās izstādes, kuru klāsts arvien tiks papildināts.

Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja darba laiks 2020.gada vasaras sezonā (līdz 30.septembrim) būs sekojošs: pirmdienās, otrdienās – slēgts, trešdienās, ceturtdienās, piektdienās, sestdienās, svētdienās no 10.00 līdz 17.00, bet jūnija, jūlija, augusta piektdienās muzejs būs atvērts no 12.00 līdz 19.00.

Muzeja darbība noritēs, ievērojot muzeju nozarei izstrādātu sanitāro protokolu, kura mērķis ir maksimāli nodrošināt apmeklētāju un darbinieku aizsardzību. Muzejā jāievēro 2 metru distance no citiem apmeklētājiem, izņemot vienā mājsaimniecībā dzīvojošos. Noteikts, ka muzeja ēkā vienlaikus drīkst uzturēties ne vairāk kā 50 cilvēki. Muzejs aicina ikvienu būt atbildīgiem pret sevi un citiem, lai Covid-19 vīrusa izplatība tiktu apturēta.

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs piedalās Latvijas Muzeju biedrības, Latvijas Kultūras ministrijas un muzeju kopīgi veidotā informatīvajā kampaņā #TiekamiesTagad. Tā vēsta gan par satikšanās prieku, muzejiem atkal verot durvis apmeklētājiem, gan aicina muzeju apmeklētājus rūpēties par sev un apkārtējiem drošu viesošanos muzejā. Spilgti dzeltenie vienota dizaina informācijas materiāli veidoti saskaņā ar valstī noteiktajām sanitārā protokola prasībām.

Informācija: http://www.rigamuz.lv/; ekskursiju pieteikšana pa tālr.: 67356676; Facebook: Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs/ Museum of Riga History and Navigation; Twitter: RVKMuzejs; Draugiem.lv: Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru