“Rimi Latvia” veikalos norisināsies labdarības akcija patversmēs dzīvojošo dzīvnieku atbalstam

Rīga, 8.maijs, LETA. Mazumtirdzniecības veikalu tīkla SIA “Rimi Latvia” veikalos šonedēļ norisināsies labdarības akcija “Pērc, ziedo, pabaro” Latvijas dzīvnieku patversmēs esošo dzīvnieku atbalstam, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Akcijas laikā “Rimi Latvia” sadarbībā ar dzīvnieku pārtikas ražotāju “Mars Inc.” aicina ziedot pārtiku vai aksesuārus dzīvniekiem, kuri ikdienu pavada 20 patversmēs visā Latvijā. Šogad mērķis akcijas laikā ir saziedot teju 23 tonnu barības – 19,1 tonnas barības suņiem un 3,7 tonnas barības kaķiem. Vienlaikus “Rimi Latvia” akcijas laikā ziedos vienu tonnu privātās preču zīmes “Nutribalance” suņu un kaķu barību.

“Rimi Latvia” pārstāve Dace Preisa norādīja, ka akcijas laikā ziedotos produktus būs iespējams atstāt “Rimi” un “Supernetto” veikalos izvietotās ziedojumu kastēs visā Latvijā.

Dzīvnieku patversmes “Ulubele” vadītāja Ilze Džonsone norādīja, ka patversmēs nokļuvušie dzīvnieki par pašvaldības līdzekļiem tiek uzturēti divas nedēļas, pēc tam barība un viss pārējais dzīvniekam nepieciešamais tiek iegūts no privātiem ziedojumiem. “Patversmē “Ulubele” pastāvīgi uzturas ap 400 dzīvnieku, un to skaits pēdējos gados vairs nesarūk. Turklāt katru dienu barošanai tiek izmantots no 100 līdz pat 200 kilogramie pārtikas,” atzīmēja Džonsone.

Viņa skaidroja, ka pērn “Rimi Latvia” īstenotā labdarības kampaņa patversmei palīdzēja ietaupīt pārtiku un iztikas līdzekļus uz pusotru mēnesi. “Tādēļ arī šogad ceram uz līdzcilvēku atbalstu, ziedojot ar domu – lai pagaidu mājas četrkājainajiem draugiem ir pēc iespējas patīkamāks posms pirms nonākt pie īstās ģimenes,” uzsvēra “Ulubeles” vadītāja.

Vienlaikus akcijas laikā ikviens ziedotājs aicināts iesaistīties “Triks pret kārumu” izaicinājumā, sociālajos tīklos daloties ar foto vai video, kur katra mājdzīvnieks apmaiņā pret kādu triku iegūst kārumu. Par katru publiskoto foto vai video ar mirkļbirku “#percziedopabaro” akcijas partneris “Mars Inc.” patversmēm ziedos vienu 100 gramu “Whiskas” mitro kaķu barību paciņu.

Kā ziņots, pērn labdarības kampaņā “Pērc, ziedo, pabaro!” dzīvniekiem patversmēs kopumā tika saziedotas teju 19,5 tonnas barības, tostarp 6152 kilogrami suņu barības un 7337 kilogrami kaķu barības. Pircēju ziedojumus papildināja “Rimi” un dzīvnieku barības produktu ražotāju “Mars Inc.” pievienotās sešas tonnas barības, “Rimi” ziedojot vienu tonnu, bet “Mars Inc.” – piecas tonnas privātās preču zīmes “Nutribalance” suņu un kaķu barības. Minētais barības daudzums kopā ar dažādiem dzīvniekiem nepieciešamiem aksesuāriem tika ziedots 17 dzīvnieku patversmēm visā Latvijā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru