Šādas kļūdas neviens negribētu pieļaut darbā: Sievietes pastāsta par misēkļiem, kas lika viņām teju zemē no kauna ielīst.

Jā, ikvienai sievietei darbā ir gadījies kāds lielāks vai mazāks misēklis. Viena varbūt nosūtījusi e-pastu nepareizajam adresātam, bet citai varbūt izdevies “nokaut” biroja vienīgo kafija automātu, kas uztur pārējos pie dzīvības agrajās rīta un vēlajās vakara stundās. Gadās tā, ka pat vissīkākās kļūdas var novest pie pamatīgām sekām.

Tomēr šīs dāmas ir pārspējušas pašas sevi, viņu stāsti liks skudriņām pārskriet pāri mugurkaulam.

1. Arī tas ir veids, kā likt par sevi manīt

“Es pirmo dienu strādāju uzņēmumā kā praktikante, kad piecēlos, lai dotos uz labierīcībām, es pārāk plaši atgrūdu krēslu un tas atsitās pret milzīgu kartotēkas plauktu, plaukts sagrīļojās un uzkrita uz manas stāvoklī esošās priekšnieces galda. Labi, ka kāda cita kolēģe laikus pavilka priekšnieci malā…”

2. Visi dati ir nebūtībā…

“Es darbā netīšām atvēru viltus e-pasta vēstuli, kas saturēja vīrusu. Tas paralizēja ne tikai manu datoru, bet arī izdzēsa datus no visa uzņēmuma servera. Visi darbinieki manis dēļ zaudēja darba dokumentus.”

3. Jau pirmajā dienā

“Pirmajā dienā strādājot rezidentūrā, morgā, es netīšām nometu uz zemes līķi un saskrāpēju 10 000 ASV dolārus vērtu zārku. Abas neveiksmīgās darbības notika nieka pusstundas laikā.”

4. Šī kliente droši vien neatgriezīsies…

“Es sajaucu nepareizās matu krāsas, balinot klientei šķipsnas. Viena puse viņas matu kļuva blonda ar tumšām pārejām, bet otra ar sarkanām šķipsnām. Vajadzēja vairākas stundas, lai izlabotu šo kļūdu… Kopš tā brīža es vienmēr palūkojos uz matu krāsas tūbiņu, pirms tās lietošanas.”

5. Viņa zināja, ka kaut kas nav tā kā vajag

“Es biju jauniņā darbiniece lielā biroju centrā. Man bija jāpilda sekretāres pienākumi un tostarp laiku pa laikam skaļrunī jāizziņo par to, kurās telpās notiek sanāksmes. Pie manis pienāca viens no darbiniekiem un lūdza, lai pasaku, ka 408. telpā tūliņ sāksies “Biznesa konfelence”. Es uz viņu palūkojos un pārjautāju: “Konfelence?” Viņš atbildēja, ka jā un piemetināja, lai pasteidzos. Tā, nu, es ņēmu rokā mikrofonu un skaļi teicu: “Uzmanību! Tūliņ 408. telpā sāksies biznesa KONFELENCE!” Visi biroja darbinieki sāka ķiķināt, jo, kā izrādījās, ka pie manis pienākušajam vīrietim vienkārši bija problēmas ar dikciju un viņš nevarēja izrunāt “r” burtu.”

Lai lasītu raksta otro daļu, spied “Tālāk”

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru