SEB banka izsniegs Latvenergo aizdevumus 130 miljonu eiro apmērā

SEB banka izsniegs uzņēmumam Latvenergo ilgtermiņa aizdevumus kopumā 130 miljonu eiro apmērā. Šie līdzekļi tiks ieguldīti uzņēmuma infrastruktūras uzturēšanā un attīstībā, kā arī investīciju projektu īstenošanā. Šis ir 2018. gada apjomīgākais uzņēmumu finansēšanas darījums Latvijā, kā arī viens no lielākajiem darījumiem banku nozarē.

Iespēju izsniegt aizdevumu SEB banka ir ieguvusi, piedaloties Latvenergo rīkotajā sarunu procedūrā par finansējuma piesaisti. Kopējais šajā procesā uzņēmumam piesaistītā finansējuma apjoms ir 240 miljoni eiro. Atlikušo summu – 110 miljonus eiro – kompānijai kopīgi izsniegs trīs citas finanšu iestādes.

Šos līdzekļus Latvenergo ieguldīs arī tādos projektos kā Daugavas hidroelektrostaciju modernizācija un hidroagregātu atjaunošana, gaisvadu augstsprieguma elektropārvades līnijas Kurzemes loks projekta īstenošana, kā arī trešā elektropārvades starpsavienojuma starp Latviju un Igauniju izbūve.

Latvenergo finanšu direktors Guntars Baļčūns: “Augstu novērtējam SEB banka izrādīto uzticību, piedāvājot ilgtermiņa finansējumu un tādejādi turpinot savstarpēji izdevīgu sadarbību. Izdevīgie finansējuma nosacījumi ir apliecinājums, ka pozitīvi ir novērtēta gan līdzšinējā Latvenergo koncerna darbība, gan korporatīvā pārvaldība. Latvenergo koncerna stratēģija paredz gan izaugsmes, gan efektivitātes mērķus, tādēļ turpināsim investēt un attīstīties, lai palielinātu Latvenergo koncerna vērtību.”

SEB bankas valdes loceklis Ints Krasts: “Latvenergo ir viena no zaļākajām enerģētikas kompānijām Eiropā ar augstiem korporatīvās pārvaldības un biznesa ilgtspējas standartiem. Uzņēmumam ir pārdomāts un pārliecinošs stratēģisko investīciju plāns, kura īstenošana ļaus audzēt biznesa apjomus un spēt ilgtermiņā piedāvāt patērētājiem elektroenerģiju par konkurētspējīgām un ekonomiski pamatotām cenām. Tādēļ esam gandarīti par šo iespēju ar savu finansējumu piedalīties šī plāna īstenošanā, un esam pārliecināti, ka šie ieguldījumi nesīs ilgtermiņa ieguvumus gan uzņēmumam, gan tā klientiem.”

SEB banku un Latvenergo vieno ilgstoša sadarbība. Tostarp, 2015. un 2016. gadā SEB banka organizēja divus Latvenergo zaļo obligāciju laidienus, piesaistot uzņēmumam starptautisko investoru līdzekļus 100 miljonu eiro apmērā. Šī emisija bija zīmīga ar to, ka tā bija pirmā reize Austrumeiropā, kad valsts kapitālsabiedrība izlaiž zaļās obligācijas. Zaļo obligāciju pamatprasība ir piesaistīto līdzekļu izmantošana vienīgi zaļajai domāšanai atbilstošos projektos, kas veicina atjaunojamo energoresursu izmantošanu, energoefektivitāti un vides aizsardzību.

SEB banka ir vadošā Ziemeļvalstu finanšu pakalpojumu grupa. Mūs motivē pārliecība, ka darbīgi prāti un inovatīvi uzņēmumi palīdz veidot labāku pasauli. Tādēļ ar tādām aktivitātēm kā grantu programma (ie)dvesma, Uzņēmumu izaugsmes programma un biznesa zināšanu platforma eAkademija.lv cenšamies iedvesmot un atbalstīt jaunos uzņēmējus. SEB banka tiecas veidot ciešas ilgtermiņa attiecības ar klientiem un atbalstīt tos gan labos laikos, gan pārbaudījumu brīžos. Par SEB grupu: www.sebgroup.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru