Senā alus darītava Kimmel atdzimst par kultūras festivāla norises vietu

8. jūnija vakarā jaunajā kultūras vietā jeb izbijušajā alus darītavas teritorijā pirmo reizi norisinājās Autentikas Vintage festivāls, kurš rezumējās ar iespaidīgu tautas un sabiedrībā zināmu personu interesi un apmeklējumu.

Pasākuma laikā cilvēki tika ierauti nebeidzamu notikumu virpulī ar deju meistarklasēm, lielisku mūziku un Latvijas Kultūras Akadēmijas studentu spēles īsfilmām īpaši pasākumam izveidotā kino arkā, ar vintage un dizaina tirdziņu, gardu kafiju un ēdienu, sietspiedes darbnīcu, Drink’n’Draw skicēšanas plenēru, Kristapa Krolla uguns šovu, Eyebeka tetovēšanas studiju un bārberu Ivo, kas sapucēja puišus nedēļas nogales notikumiem.

Ballītes noskaņu radīja DJ All-Viss pozitīvie un vasarīgie mūzikas ritmi, bet vakarpusē skatuvi pārņēma atraktīvie Rahu the Fool, kuri savā mūzikā, kā paši stāsta, iespaidojās no vectēvu stāstiem par mīlestību, un no lietām, kas mazliet piemirstas, bet kuru vērtība ir pārlaicīga. Rahu the Fool uzstāšanās laikā, skatuves priekšā virpuļoja svinga deju dejotāji, kuri aizrāva dejās arī klātesošos. Savukārt bērniem bija iespēja mieloties ar cukurvati, siltām vafelēm, un izbraukāties ar padomju laiku rotaļu mašīnītēm, kuras daudzos vecākos raisīja sentimentālas atmiņas.

Pēc Rahu the Fool uz skatuves kāpa solists Kristaps Bedrītis ar savu burvīgo vokālu un ģitāras spēli. Pasākuma noslēguma daļu ieskandināja Alekša Rasaskrēsliņa un viņa radītā eksperimentālā instrumenta zvangas skaņas, kas mijās kopīgā performancē ar “antigravity” jogas dejotāju.

Pašā Rīgas sirdī mīt jauna kultūras vieta Autentika, kas sākusi iedvest elpu izbijušās alus darītavas teritorijā, kura gadiem stāvējusi pamesta likteņa varā. Tagad, ienākot Autentikas apdzīvotajā vietā ,piemirstās, ka atrodies lielpilsētas vidū, laiks apstājās, pārņem miers un sajūta, ka pēkšņi esi nokļuvis citā pasaulē. Vieta un vide mainās un attīstās. Autentika pamazām top par oāzi pilsētas vidū, kur patverties no pilsētas kņadas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru