Šī ir taisnība: ar katru jaunāku paaudzi cilvēki kļūst arvien dumjāki! Šeit ir IQ testu rezultāti.

Lūk arī iemesls …

Lasi vēl: Ogu uzlējums “Četri uz četri”: tikai neaizmirstiet apgriezt burku otrādi!

Norvēģijas zinātnieki nonāca pie secinājuma, ka cilvēki ar laiku kļūst tikai “stulbāki”, raksta CNN. Pētījumi rāda, ka ik pēc 10 gadiem planētas iedzīvotāju IQ vidējais līmenis samazinās par 1,23 ballēm.

Eksperti baidās, ka šāds kritums drīz pārvērtīs cilvēku par vienkārši attīstītu pērtiķi.

Jā, civilizācija uzkrāj arvien vairāk un vairāk zināšanu, bet atsevišķi cilvēki nav kļuvuši gudrāki. Pēc dažu zinātnieku domām, mūsdienu cilvēkam ir pat zemāks garīgais rādītājs nekā Cro-Magnon.

Šajā nav nekas dīvains – šodien Zemes iedzīvotājiem vairs nav jācīnās par savu izdzīvošanu. Tādēļ dabiskās izlases nozīme evolūcijas virzienā ir izlīdzināta.

Norvēģijas zinātnieku rezultāti apstiprina šo teoriju. Viņi lika nokārtot IQ testu 730 tūkstošiem cilvēku, kuri ieradās militārajā dienestā 1970.-2009. gados.

Lasi vēl: Virtuves dvieļi ir biežs saindēšanās cēlonis! Tāpēc zinātnieki pārbaudīja mūsu virtuves – un bija šausmās!

Rezultātu analīze parādīja: vienā paaudzē intelekta līmenis samazinās vidēji par 7 punktiem. Ir par ko aizdomāties. Bet tas vēl nav viss. Atšķirības intelektuālās spējas atklāja vienas ģimenes locekļiem.

Kāpēc tas notiek? Vienu no iemesliem zinātnieki sauc ekoloģisko situāciju, kā arī mūsdienu cilvēka dzīves veidu.

Garīgā līmeņa kritumu ietekmē visaptveroša datorizācija: bērniem, grāmatas lasīšanas vietā, tiek ļauts spēlēt videospēles.

Daži zinātnieki kritizē pētījumu – viņi saka, norvēģiem ir ierobežota izvēle. Iegūtie rezultāti nevar tikt piemēroti visiem planētas iedzīvotājiem.

Diemžēl britu zinātnieki nonāca pie līdzīga secinājuma. Izrādījās, ka IQ testu rezultāti samazinājās par 2,5-4,3 punktiem ik pēc 10 gadiem kopš Otrā pasaules kara beigām.

Arī pagājušā gada decembrī zinātnieki no Amerikas Savienotajām Valstīm konstatēja, ka pieaugušajiem, kas ēduši daudz zivju būdami bērni, parasti ir augstāks intelekta līmenis un viņi labāk guļ. Jāatzīmē, ka šodien daudzu valstu bērni ēd ļoti maz zivju.

Vai jūs novērojāt šādu tendenci? Kā tu jūties uzzinot šo?

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru