Šī vienkāršā metode vienā rāvienā iemācīs jūsu bērnam reizrēķina tabulu

Aizvien biežāk iespējams dzirdēt to, ka mūsdienu bērnu zināšanu līmenis krasi samazinās. Tā vien liekas, ka skolās parādās aizvien jauni priekšmeti, taču bērni vairs nezina pašas elementārākās lietas.

Lasi vēl: Ko darīt, kad māju ir apsēdušas skudras?

Problēma ir tajā, ka mūsdienu jaunatne aizvien vairāk atradinās no loģiskās domāšanas. Bērniem tiek pasniegta jau gatava informācija. Taču būtība ir tajā, ka labāk atmiņā paliek tas, pie kā nākas mazliet piedomāt, nevis tas, kas tiek vienkārši iekalts smadzenēs.

Pats briesmīgākais ir tas, ka bērniem liedz domāšanas spējas jau kopš pirmās klases. Ņemsim par piemēru kaut vai reizrēķina tabulu, kas atrodas uz katras otrās burtnīcas vāka. Tā vien liekas, ka šiem ciparu stabiņiem vajadzētu palīdzēt bērniem daudz ātrāk iemācīties reizrēķinu, taču tā nebūt nav.

Sāksim ar to, ka tās nav tabula – tās ir kolonnas ar piemēriem. Īstā reizrēķina tabula tika drukāta uz vecajām padomju laika burtnīcām. Jā, runa tiešām ir par Pitagora tabulu!

Ar ko Pitagora tabula ir labāka par kolonām ar piemēriem? Pirmkārt, tajā nav vizuālā miskaste – tikai cipari. Kreisā tabulas daļa nesniedz teju nekādu informāciju.

Lasi vēl: Ļoti reti kad izdodas pagatavot tik gardus kartupeļus – kaut kas brīnišķīgs!

Otrkārt, Pitagora tabula liek bērniem domāt loģiski. Rūpīgi tajā ielūkojoties, bērns pamanīs, ka tā ir simetriska. Tabulas izvietojums vien paskaidro to, ka reizinātājus mainot vietām, rezultāts no tā nemainās.

No iepriekšējā punkta izriet šāds secinājums: Pitagora tabula divtik samazina grūtības mācīties.

Pitagora tabulā ir vēl viena likumsakarība. Ja uzliksiet pirkstu uz kādu no tabulā esošajiem skaitļiem un izveidosiet taisnstūri līdz kreisās malas cipariem, rūtiņu skaits tajā atbildīs tam skaitlim, uz kura uzlikāt pirkstu.

Tas nozīmē, ka ar Pitagora tabulas palīdzību ir iespējams pavisam vienkārši bērnam paskaidrot, kas ir taisnstūra laukums, un kā to meklēt. Šādi skolēns mācīsies ne tikai algebru, bet arī ģeometriju.

Mēs vēlamies uzsvērt to, ka uz burtnīcām esošās reizrēķina tabulas nav sliktas, taču arī labuma no tām nav nekāda. Arī dalīšanu nav obligāti jāmāca ar tabulu palīdzību, jo jūs varat to bērnam pastāstīt kaut ar parastiem koka irbulīšiem. Pats galvenais, lai bērns iesaistās un saprot.

Ja arī jūs piekrītat šiem argumentiem, noteikti dalieties arī ar citiem!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru