Sirdi plosoši: Veca sieviņa pansionātā mirst bada nāvē (+VIDEO)

Gada laikā divi Talsu novada pansionāta “Lauciene” iemītnieki zaudējuši dzīvību. Ir pagājuši jau vairāki mēneši, bet dienesti par šo faktu uzzina tikai tagad.

Pavasarī pansionāta iemītniece atrasta noslīkusi ūdenskrātuvē, bet vasarā kāda sieviete mirusi, iespējams, no nepietiekama uztura. Apstākļus pašlaik noskaidro gan Pol***ja, gan atbildīgie dienesti.

Pansionāts “Lauciene” jau iepriekš vairākkārt nonācis redzeslokā saistībā ar pārkāpumiem aprūpē. Kāda sieviete šogad sūdzējusies, ka māte “Laucienē” gulējusi pati savās fekālijās. Bet tad sekoja ziņas par diviem nāves gadījumiem.

Lasi arī: Ko dara vīrietis, kad tevī redz potenciālo sievu

Aprīlī netālajā ūdenskrātuvē noslīkusi kāda pansionāta iemītniece, bet šovasar jūnijā pansionātā mirusi sieviete, kuras miršanas apliecībā rakstīts, ka tā bijusi bada nāve jeb nomiršana no nepilnvērtīga uztura. Pansionāta pārstāvji skaidro: “Tajā laikā nebija pietiekams skaits darbinieku. Pansionātā ir trīs stāvi un bijuši divi darbinieki uz katru stāvu. Nu, cilvēciskais faktors.”

Uz 201 aprūpējamo vienā maiņā strādā 21 darbinieks. Līdzšinējā “Laucienes” direktore Dace Upleja oktobrī iesniegusi atlūgumu un no darba aizgājusi. Vairāk par radušos situāciju pansionātā “Lauciene” skaties LTV sagatavotajā sižetā!

VIDEO: Veca sieviete pansionātā nomirusi bada nāvē:

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru