Šīs 4 pazīmes liecina, par izteiktu zarnu vēzi. Cilvēki bieži par to nemaz neaizdomājas

Resnās zarnas vēzis ir viens no bīstamākajiem vēža veidiem, tas nav nāvējošākais, bet ir ļoti nopietns. 2016.gadā tika reğistrēti ap 140 000 saslimšanas gadījumu no šī tipa vēža (resnās vai tievās zarnas vēzis).

Šīs nav jauna veida briesmas, zarnu vēzis ir populārs vēža veids, bet viena no lielākajām problēmām ir, ka daudzi cilvēki gaida kamēr ir par vēlu un tikai tad dodas pie ārsta un uzsāk nepieciešamo ārstēšanos. Iemesls, kāpēc ir šāda veida situācija ir, ka simptomi ir smalki un viegli aizmirstami.

Šajā rakstā pastāstīšu,  par simptomiem, kurus visbiežāk  neattiecina uz šī tipa vēzi un kā samazināt risku, ka tas parādīsies.

 

1. Nepatīkami krampji!

Šo simptomu parasti neattiecina uz zarnu vēzi, jo krampji var būt simptomi daudzām citām slimībām, kas nav vēzis. Ja jūs jūtat vēdera krampjus, tas nenozīmē, ka jums vajag uztraukties.

Tomēr, ja krampji ir ilgstoši, intensīvi un neizskatās, ka tie varētu pazust un jums ir vēl daži simptomi, kas attiecināmi uz vēzi, tad dodieties pie ārsta cik ātri vien iespējams. Ir labāk būt pārliecinātam par savu veselību!

Lasi arī: Šis var novest pie vēža, bet mēs to produktu ēdam katru dienu!

2.Nogurums

Šis simptoms bieži tiek uztverts kā nekas nopietns. Modernajā sabiedrībā  noguruma stāvoklis it kā nav nekas pārsteidzošs, daudzi cilvēki ir noguruši un visbiežākais iemesls ir miega trūkums.

Ja nogurums ir nemainīgs arī tad, ja guļat pietiekami ilgi (vismaz 7 stundas diennaktī) un jums ir sabalansēta ēdienkarte, kopā ar citiem simptomiem, kas signalizē par zarnu vēzi, tad to nevajadzētu ignorēt.  Ir jādodas pie ārsta.

Iemesls, kāpēc nogurums un vēzis ir saistīti ir, ka vēža šūnas patērē ķermeņa enerğiju.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru