Slikta laulība ir vēl sliktāka Vese***ai kā tabaka vai alkohols. Lūk, fakti! Vai laulībām ir aizsargefekts?

Pāri ar zemu konfliktu līmeni laulību sākumā vidēji savāca 4.07 balles, bet pāri, kuriem bija augsts konfliktu līmenis jau pašā sākumā bija neveseli, ar vidējo rādītāju 3.86 balles.

Iepriekšējie pētījumi pamatā meklēja to, kas labvēlīgi ietekmē veselību. Izrādījās, ka cilvēki ar augstu As**sspiedienu, holesterīnu un diabētu labāk dzīvo, ja viņiem ir partneris. Tāpat augsti izdzīvošanas rādītāji bija pēc infarktiem.

Ir arī pētījumi, kas liecina, ka precētie biežāk apmeklē ārstu , nekā vientuļie ar tādiem pašiem simptomiem, un tas labvēlīgi ietekmē izdzīvošanu. Protams, statistika nav pozitīva visos 100 %: laulības tāpat ir saistītas ar svara pieauguma risku.

Kādu tieši kaitējumu nodara neizdevušās laulības?

Līdzīgi kā labas laulības var labvēlīgi ietekmēt veselību, sliktas attiecības tās ietekmē negatīvi dažādos veidos.

Konflikts attiecībās var izsaukt dažnedažādus iekaisumus, provocēt apetītes pasliktināšanos un izraisīt paaugstinātu hormonu darbību. Tas viss var atsaukties uz veselību – sākot no sirdsdarbības līdz pat imūnsistēmai.

“konfliktsituāciju pārdzīvojums attiecībās ļoti kaitīgi ietekmē veselību, tāpat kā smēķēšana un alkohola lietošana,” – saka Roza Šruta, prezentējot pētījumu rezultātus konferencē Kolorādo.” Īpaši, ja laulātie ir naidīgi noskaņoti viens pret otru, vai arī viņi strīdās par vienu un to pašu tēmu atkal un atkal. “

Daži pētījumi, kuros tika salīdzinātas laimīgās laulības ar nelaimīgajām pierādījuši, ka cilvēki neapmierinātā savienībā daudz vairāk tiek pakļauti sirdslēkmēm un insultam, salīdzinoši ar tiem, kas dzīvo laimīgā savienībā.

Veronika Lamarče, psiholoģijas profesore no Eseksas universitātes uzskata, ka organisma atbilde uz konfliktiem attiecības var nodarīt ļaunumu daudzu gadu garumā. Tāpēc ļoti svarīgi ir novērst konfliktus līdz minimumam, vai…. pat šķirties!

Bet vai jūs esiet novērojuši ko līdzīgu? Vai konflikti ģimenē ietekmē jūsu veselību?

avots: lifter.com.au

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru