Slim**cas ziņo par personāla informētību saistībā ar Vese***as apdrošināšanas sistēmas ieviešanu

Šodien, 2.janvārī, Vese***as ministrijā norisinājās sanāksme, kurā Slim**cas, kurās ministrija ir kapitāldaļu turētāja, un Latvijas Slim**cu biedrības priekšsēdētājs Jevgēnijs Kalējs informēja par Slim**cās veiktajiem personāla informēšanas pasākumiem saistībā ar Vese***as apdrošināšanas sistēmu.

Slim**cu pārstāvji apliecināja, ka ārstniecības iestāžu personāls ir informēts par Vese***as apdrošināšanas sistēmu, kā arī ir izstrādāti rīcības algoritmi gadījumiem, kad Vese***as aprūpes pakalpojums nepieciešams neapdrošinātai personai. Sanāksmē tika arī uzsvērts, ka šobrīd – līdz speciālam Nacionālā Vese***as dienesta (NVD_ paziņojumam – Vese***as aprūpes pakalpojumu sniegšana notiek tāpat kā iepriekš, jo tiešsaistē nav redzams personas apdrošināšanas statuss. Tāpat NVD uzsvēra, ka informācija ārstniecības iestādēm par pilnīgu pāreju uz apdrošināšanas sistēmu tiks izsūtīta savlaicīgi.

Tikšanās laikā tika pārrunāti arī atsevišķi pakalpojumu apmaksas jautājumi. NVD nākamās nedēļas laikā ārstniecības iestādēm solīja sniegt papildu skaidrojumu, kā rīkoties specifiskos gadījumos.

Kopumā ārstniecības iestāžu vadība sanāksmes laikā apliecināja, ka iestāžu darbs norit ierastā režīmā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru