Šo ir jādara, lai petūnijas augtu kā skaista «bumbiņa»

Lai attīstītu sānu dzinumus – jums ir nepieciešams apgriezt, un vislabāk ir piediedzēt nogriezto galu. Atdalītajam dzinuma gabalam jābūt vismaz 3-4 cm. Kāpēc tik daudz, ne mazāk? Ja jūs noņemat tikai dzinuma galu – (un tā būs visplānākā vieta uz kātiņa), tad pieaugošie sānu dzinumi šajā vietā bieži lūzīs spēcīgos vējus, sliktos laika apstākļos.

Lasi vēl: Ne reimatisms, ne podagra! Katru gadu novācu upeņu lapas – tas ir lielisks līdzeklis locītavām un nierēm

Veicot griezumu pareizajā vietā – jūs nodrošināsiet jaunu dzinumu izturību, un tad tie būs izturīgi pret mehāniskiem bojājumiem. Tas ir kaut kas līdzīgs šim (skat. Priekšpēdējo fotoattēlu).

Nākamais … Cik reizes sezonā vajadzētu veikt šo procedūru? Piediedzēšana tiek veikta, atkarībā no sānu dzinumu ataugšanas. Tātad, tiklīdz jaunie sānu dzinumi sasniedz aptuveni 10-15 cm garumu (varat nedaudz vairāk), jūs varat atkārtot piediedzēšanu.

Un tā darīt, kamēr krūms izplūst. Bet ņem vērā to, ka, pastāvīgi saīsinot stublājus un pie intensīvas augu augšanas – ir nepieciešama papildu mēslošana. Ja tas nav izdarīts, tad jauno stublāju būs ļoti daudz, kā arī tie būs plāni. Jūs neredzēsiet bagātīgu ziedēšanu. Tikai ar labu aprūpi, savlaicīgu apūdeņošanu var panākt pilnīgu ziedēšanu.

Vēl viens ļoti svarīgs aspekts: laicīgi noņemiet visus nokaltušos ziedus, tie augamatņem daudz spēku un traucē sēklu veidošanos.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru