Šokolādes torte ar ķiršu krēmu un ogām. Mutē kūst pati!

Šokolādes tortes ar ķiršiem kļūst aizvien populārākas. Tās ir ļoti gardas, tām piemīt patīkams skābumiņš un šis gardums parasti pirmais pazūd no svētku galda.

Lasi vēl: Garšīgi kabacīši ar gaļu, kas priecēs visus ģimenes vēderus un tikai 15 minūšu laikā — mīļākais ēdiens gatavs!

Sastāvdaļas:
Biskvītam
50 ml augu eļļas
200 g tumšās šokolādes
150 g cukura
6 olu baltumi
150 g maltu valriekstu
Pildījumam
350 g svaigu vai sasaldētu ķiršu
200 g cukura
6 olu baltumi
700 g 20% skābā krējuma
10 g želatīna
Glazūrai
125 ml saldā krējuma
125 g tumšās šokolādes
1 ola
Pagatavošana:
Sagatavojiet ķiršus pildījumam – ņemiet ķiršus bez kauliņiem, lieciet tos katliņā, sajauciet kopā ar cukuru un ļaujiet izdalīties sulai. Tad lieciet šo katliņu uz uguns, kad būs sācis vārīties, palieliniet uguni un vāriet 12 – 15 minūtes, periodiski visu pārmaisot. Atdzesējiet līdz istabas temperatūrai.

Lasi vēl: Torte ”Mūķeņu klosteris” — šo recepti internetā jums neatrast. Ekskluzīvi! Neviens no viesiem neies prom bez deserta
Sagatavojiet biskvītu. Siltā (bet ne karstā) eļļā izkausējiet šokolādi. Olu baltumus ar mikseri jauciet vismaz vienas minūtes garumā, tad lieciet klāt cukuru un maisiet tik ilgi, līdz masa kļūst cieta. Uzmanīgi lieciet klāt šokolādi ar eļļu un tad riekstus. Visu rūpīgi samaisiet. Formas pamatni (vēlams ar 20 cm diametru) izklājiet ar cepamo papīru. Ieklājiet formā mīklu un lieciet to 200 grādu temperatūrā cepeškrāsnī uz aptuveni 10 minūtēm, bet pēc tam samaziniet temperatūru līdz 180 grādiem un cepiet vēl 30 minūtes. Izņemiet to ārā no formas un ļaujiet tai uz režģiem atdzist. Tad sadaliet to divās daļās horizontāli pa vidu.
Ar putojamo slotiņu mazliet uzputojiet olu dzeltenumus kopā ar 100 gramiem cukura. Lieciet to ūdens peldē apmēram 7 – 8 minūtes, atcerieties to regulāri maisīt, lai masa sabiezētu. Ļaujiet tai pēc tam atdzist. Želatīnu aplejiet ar četrām ēdamkarotēm auksta ūdens, ļaujiet tam piebriest. Pēc tam izkausējiet želatīnu, to mazliet uzsildot (tikai neļaujiet tam sākt vārīties!), tad ielejiet to mazliet siltajā olu maisījumā. Visu sajauciet, klāt pievienojiet krējumu (iepriekš ar putojamo slotiņu mazliet uzputojot to). Visu pārmaisiet, pievienojiet klāt ķiršus ar sīrupu un sakuliet visu. Krēmam vajadzētu sanākt diezgan šķidram – tas ir tikai normāli. Ielieciet šo krēmu uz pāris minūtēm ledusskapī.
Uz trauka, kura pasniegsiet vēlāk savu torti, uzlieciet biskvīta pamata augšējo nogriezto daļu kājām gaisā. Uzlieciet apkārt kūkas cepšanas “bortiņus”. Nostipriniet tos. Ieklājiet visu pildījumu un pa virsu lieciet biskvīta apakšējo daļu (arī kājām gaisā, lai griezuma vieta ir uz leju). Ielieciet torti ledusskapī uz 12 – 24 stundām, lai tā kārtīgi sacietētu.
Glazūra. Uz nelielas uguns lieciet saldo krējumu ar šokolādi. Ja gadījumā kausēšanas brīdī rodas kaut kādi kunkuļi, izsijājiet tos caur sietu. Pievienojiet klāt mazliet uzputotu olu. Masu uzsildiet, lai tā būtu silta, bet vēl nepagūtu sacietēt. Torti aplejiet ar glazūru un izdekorējiet pēc saviem ieskatiem. Ielieciet to ledusskapī, kamēr glazūra sacietēs.

 

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru