Stendzenieks: Varbūt nojauksim Operu un par to naudu nopirksim cīsiņus visai Latvijai

Pazīstamais reklāmists Ēriks Stendzenieks uzskata, ka 20 miljoni eiro priekš Latvijas simtgades esot niecīga summa, raksta nra.lv.

Intervijā ar Otkrito.lv, Stendzenieks nepiekrīt sabiedrības neapmierinātībai ar uz Latvijas simtgadi iztērētajiem 20 miljoniem eiro, dēvējot tos par ”praktiski neko”.

”Cilvēki ķer pie galvas, kliedz ”ak, šausmas – 20 miljoni!”, bet būtība tikpat stāv uz dažiem Jūrmalas šosejas kilometriem,” spriež eksperts. ”Mēs braucam pa ceļiem, kuros ieguldīti miljardi, bet tai pat laikā pat par to neiepīkstamies. Tikai pastāvam pie tā, ka tiem jābūt vēl labākiem.

Stendzenieks pārliecināts, ka šie ”miljoni netiek sadedzināti” – tie atgriezīsies Latvijas ekonomikā atpakaļ.

Lasi arī: Vīrietis, kuru 6 gadus spīdzināja viņa draudzene, pastāta iemeslus, kādēļ to visu pacieta

Runājot par to, ka ar šo naudu varēja palīdzēt slimajiem iedzīvotājiem, viņš nepiekrīt: ”Valsts nav tikai slimajiem. Tā ir arī tradīcijām, kultūrai, nācijas pašnovērtējumam.”

Tas ir jautājums no sērijas ”kāds vēlies būt – dzīvs vai izglītots?”,” spriež Stendzenieks. ”Ar tādu pieeju mēs arī varam jautāt, kāpēc finansēt Operu, ja par šo naudu varam izārstēt desmitiem slimo? Bet ja pilnībā un kārtīgi izjauksim tās ēku, paņemot būvmateriālus, pārdosim visus krēslus, zemi Rīgas centrā, tad tiešām visai valstij varēsim atļauties nopirkt cīsiņus.

Avots: NRA.lv

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru