SVARĪGI: Lūdz atsaukties tos, kuri šobrīd palikuši bez darba un ienākumiem

Un tad tik klausies: vieniem neizmaksās, jo viņš ir invalīds (kurš maita atļāvies strādāt!), otriem neizmaksās jo viņš ir uzņēmējs (kurš maita atļāvies strādāt), trešajiem neizmaksās jo viņa darba devējs kko nav sakārtojis ar VID un nākamajiem neizmaksās, jo … JO?!?!

Nē, nu skaidrs, ka kādam atkal liksies ka es dramatizēju. Un ziniet kam tas liksies? Tiem, kuriem viss ir kārtībā, jo viņu joma nav aizvērta, viņi tāpat kā agrāk saņem naudu, vai varbūt saņem NEDAUDZ mazāk kā parasti…

Tātad…

Vai valstij ir sociālās mājas un aprūpes sistēmas plāns B – kur novietot šos cilvēkus, ar bērniem, iespējams vecvecākiem, kad viņi būs izmesti no dzīvokļiem (mājām)?

Kur notiks viņu ēdināšana, kur varēs saņemt citu humāno palīdzību?

Vai ir organizācijas, kas veic šo cilvēku uzskaiti, kā tā tiek apkopota, un vai tā tiks novērtēta Covid19 saslimušo/ cietušo/ zaudēto cilvēku kontekstā? Vai VID var sniegt atbildi, cik un kāds ir šis cilvēku skaits, kuri ir saņēmuši atteikumu saņemt valstī noteikto pabalstu?

Es domāju, ka būtu jauki, ja Jūs man personīgi atrakstītu, jo vēlos apkopot šo- šajā bezjēdzībā un cinismā cietušo cilvēku stāstus, saprast skaitu, un visdrīzāk to iesniegt Eiropas cilvēktiesību iestādēs, lai parunātu par Eiropas valsts tiesiskumu šādi reaģēt krīzes situācijā!

[email protected]

Lūdzu dalieties ar šo ziņu, jo noteikti arī Jūsu vidē ir cilvēki, kas ir cietuši no šādas represijas!

P.S. Dārgie, Juristi! Es ceru, ka palīdzēsiet Latvijas iedzīvotājiem, kuri nonākuši pilnīgi beztiesiskā situācijā!

Ieva Brante Gundars Udris Aldis Gobzems

*1 Ministru kabineta 2020. gada 24. marta noteikumu Nr. 152 “Noteikumi par dīkstāves pabalstu darbiniekiem, kurus skar Covid-19 izplatība” 10.9. apakšpunkts

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru