Swedbanka nākusi klajā ar tiešām svarīgu paziņojumu visiem saviem bankas klientiem!

Pirms pāris dienām, 11. Aprīlī iedzīotāji mūsu kaimiņvalstī Igaunijā ir saņēmuši aizdomīgas īssziņas, kurās norādīts, ka tās sūtītājs ir Swedbank. Swedbank pārstāve Karina Laurima, paziņoja, ka bankai ar to nav nekāda sakara un ir izstrādāta kārtējā krāpšana shēma.

Viņa izteikusies, ka jābūt ļoti uzmanīgiem un visiem klientiem vajadzētu uzmanīgi lasīt visas ziņas, kuras nāk no jebkāda avota, vēstīts ziņojumā ”Postimees”

Konkrētajā sms ir minēta saite, kura pēc izskata ir ļoti līdzīga Swedbank oficiālajai mobilās bankas aplikācijai, kas to visu padara vēl sarežģītāk saprotamu cilvēkiem, kas ikdienā bankas kontā neiet.

Lūk kā izskatās bankas izsūtītā sms :

Swedbank pārstāvis ir ieteicis nevērt vaļā aizdomīgus linkus, kā arī nekādā gadījumā neievadīt savus personīgos datus, jo tas nav droši. Pārstāvji ziņu iesaka izdzēst, pirms tā vispār tiek atvērta. Iepriekš jau bijusi līdzīga krāpšana ar viltus loterijām un krāpnieciskām sms.

Esiet uzmanīgi un ļoti rūpīgi izlasiet, kas sūta konkrēto informāciju un ja neesat droši vai tas tiešām ir no bankas, noteikti zvaniet uz bankas numuru, lai Jums tiktu sniegta visa informācija par radušos situāciju. Esiet prātīgi!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru