“Tele2” ar jaunām bāzes stacijām Kocēnos turpina mobilo sakaru tīkla pilnveidošanu Vidzemē

Vadošais mobilo sakaru operators “Tele2” turpina attīstīt tīkla infrastruktūru un palielināt tā kapacitāti visā Latvijas teritorijā. No 19. septembra sākušas darboties jaunas GSM, UMTS un LTE (4G) bāzes stacijas Kocēnos, Kocēnu novadā. Tās nodrošina lielāku ātrgaitas interneta pārklājumu un ātrumu, kā arī vēl augstvērtīgāku sakaru kvalitāti.

“Mobilā interneta lietotāju skaits un datu pārraides patēriņš turpina strauji augt, tā piedāvātie ātrumi jau šobrīd daudzviet pārspēj pieejamā DSL jeb vadu interneta iespējas. Jaunās bāzes stacijas palīdzēs mums sniegt mūsu klientiem Kocēnu novadā un tuvākajā apkaimē vēl labākus mobilos sakarus un mobilā interneta ātrumu. “Tele2” šogad jau ir uzbūvējusi 42 jaunas bāzes stacijas visā Latvijā un līdz gada beigām plāno uzbūvēt vēl 18,” atzīst “Tele2” tehniskā departamenta direktore Līga Krūmiņa.

Investīcijas tīkla infrastruktūras attīstīšanā, kuras jau tagad veic “Tele2” ir ļoti būtiskas, lai būtu soli tuvāk 5G izvēršanai Latvijā.

“Pēc nesenās frekvenču spektra izsoles “Tele2” ir visgatavākais 5G, jo uzņēmuma rīcībā ir nepārtraukts 100Mhz spektrs 5G darbināšanai, kas ļaus mums nodrošināt klientiem labi strādājošu un jaudīgu 5G tīklu. Jau nākamgad no mobilo ierīču ražotājiem mēs ceram sagaidīt arī pirmās gala iekārtas (rūterus, “lietu interneta” ierīces), kas spēs darboties 5G tīklā. Tas nozīmē, ka mums ir visi priekšnosacījumi, lai kļūtu par pirmajiem Latvijā, kuri ievieš 5G tehnoloģijas,” saka “Tele2” valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

“Tele2” ir mobilo sakaru līderis Latvijā un uzņēmuma klienti ir gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju. Uzbūvējot Baltijā modernāko sakaru tīklu, “Tele2” nodrošina Latvijā 4G tīkla pārklājumu, kas ir pieejams 99% iedzīvotāju. Kopš “Tele2” dibināšanas kapitālieguldījumi sakaru tīkla infrastruktūrā un klientu servisā pārsnieguši 260 miljonus eiro. “Tele2” ir daļa no “Tele2 AB” grupas, kas ir viens no straujāk augušajiem telekomunikāciju uzņēmumiem Eiropā. “Tele2 AB” grupai ir 17 miljoni klientu astoņās valstīs. “Tele2” ir vienīgais mobilo sakaru operators, kas darbojas vienoti visās Baltijas valstīs.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru