“Tev arī vajadzēja nomirt.” Kemerovas traģēdijā izdzīvojušu meitenīti skolā nežēlīgi apceļ klasesbiedri

Ugunsdzēsējs, kurš piedalījās bērnu rotaļu istabas “Ziemas ķirsis” glābšanas darbos, Kemerovā, preses pārstāvjiem paziņojis, ka viņa deviņus gadus veco meitu tagad skolā nežēlīgi apceļ. Citi skolēni meitenei, kas mācās trešajā klasē, pat teikuši, ka viņai arī vajadzēja nomirt ugunsgrēkā. Naidīgi noskaņotie skolēni pamato savu riebumu ar to, ka meitenes tēvs ir ugunsdzēsējs un viņi domā, ka tieši tādēļ viņa tika izglābta pirms pārējiem.

Nelaimes gadījuma dienā ugunsdzēsēja sieva kopā ar meitu apmeklēja tirdzniecības centru, lai iegādātos meitai skolā nepieciešamās lietas. Kamēr apavu veikalā meitene mērīja kurpes, mamma ieraudzīja, ka citi pircēji skrien uz izejas pusi.

Sieviete gan skaidro, ka īpaša panika gan nebija novērojama. Abas ar meitu pat paspēja iegādāties mērītās kurpes, tiesa meitenīte tās nēsāt kategoriski atsakās…

Meitene negaidīja, ka viņas draugi skolā kļūs par tiem, kas viņu apceļ. “Pie visa vainīgs tavs tēvs. Tevi izglāba, bet citi nomira. Tēvs tev iemācīja kā bēgt! Tu esi kā žurka, kas laidās lapās!”, tādus apvainojumus meitenei nākas dzirdēt katru dienu…

Ugunsdzēsējs ir pārliecināts, ka tagad atvasei nepieciešama psihologa palīdzība. Viņai bail ne tikai doties uz skolu, bet arī iziet laukā no mājas. Izejot laukā viņai sākās panikas lēkmes.

Skolnieces tēvs piebilst:“Skolā viņu apsaukā un neieredz. Var pat pagrūst vai piekaut. Meita raud un negrib iet uz stundām. Skolā sauca ārstu, bet tas nepalīdzēs, jo nepieciešams psihologs. Es nevaru paskaidrot, ka neesmu pie traģēdijas vainojams. Viņai ir grūti saprast to, ja apkārt cilvēki katru dienu apgalvo pretējo – ka vainojami visā ir ugunsdzēsēji.”

Ugunsdzēsēja sieva lūgusi palīdzību klases audzinātājai, bet viņa tikai noplātījusi rokas un ieteikusi nogaidīt. Gan jau bērni nomierināsies. Vecāki pat apsvēruši skolas maiņu, tomēr mācību semestra vidū tas nav iespējams, jāgaida līdz vasarai.

Avots: ofigenno.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru