To ir vērts redzēt: Hokejists Herberts Vasiļjevs kļūst par daiļslidotāju! VIDEO

Olimpisko spēļu vēstneši radījuši aizraujošu raidījumu ciklu “Sporta veidu maiņa”, tā ietvaros līdzīgu sporta veidu pārstāvji uz vienu dienu iejūtas citu ādā.

NHL spēlējušajam Herbertam Vasiļjevam ticis tas prieks izmēģināt savus spēkus daiļslidošanā, bet hokeja iemaņas viņam jāiemāca itāļu daiļslidotājai, Soču Olimpisko spēļu finālistei, Valentīnai Marčei.

Abi ziemas sporta veidu pārstāvji jau pašā sākumā šķiet entuziastiski noskaņoti sporta veidu maiņai un ir apņēmības pilni pierādīt viens otram, ka būtu spējīgi pārstāvēt ne tikai sev ierasto hokeju vai daiļslidošanu.

Valentīna jau no sākuma atzīst, ka ir pieradusi slidot viena un, ka nūjas turēšana un ripas vadīšana viņai noteikti būs lielākais izaicinājums.

Herberts par to pasmīkņā un saka: “Mazajai itāļu dāmai tas noteikti sagādās grūtības!”

Jau visai drīz mēs redzam Herbertu tērptu pieguļošā daiļslidošanas triko – jāatzīst, viņš tajā izskatās labi. Arī Valentīna to novērtē un velta viņam komplimentu: “Tu izskaties tik glīti!”

Herberts izgāžas daiļslidošanas terminoloģijā un pauž bažas, ka viņam būs jāveic dažādi akrobātikas elementi bez hokejistam ierastā polsterējuma kārtas.

Pēc teorijas apgūšanas sākas praktiskie vingrinājumi. Valentīna pamanās jau pašā sākumā vairākas reizes nokrist uz dibena, bet Herberts demonstrē labu līdzsvara sajūtu un noturas kājās arī ar daiļslidošanas slidām.

Valentīna pārmet Herbertam, ka viņš ir pārlieku stingrs skolotājs, kad viņš liek izpildīt daiļslidotājai šķēršļu apvešanu ar nūju un metienus pa vārtiem.

Pēcāk jau Valentīna ir skolotājas lomā un viņa izaicina Herbertu veikt trīs daiļslidošanas elementus.

Otrajā piegājienā abiem jau sokas daudz labāk, tomēr kā Valentīna, tā Herberts beigās atzīst, ka labāk atgriezīsies pie sev ierastā sporta veida, jo izmēģinātais ir patiešām grūts!

Noskaties video spiežot uz Facebook ieraksta:

Avots: olympicchannel.com

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru