Torte, kas iekarojusi pasauli ne tikai ar savu nosaukumu, bet arī neparasto garšu. Sarkanais samts – īsts šedevrs!

Torte “Sarkanais samts”

Lasi vēl: Garšīgi skābētie tomāti burkā – pikanti, smaržīgi, ideāli ar kartupeļiem ziemā!

Pagatavošanas gaita:
Savienojiet kopā sausās sastāvdaļas: izsijātus miltus, cepamo pulveri, sāli, kakao pulveri un vanilīnu – visu rūpīgi pārmaisiet.
Kefīrā (vai paniņās) lieciet iekšā sodu. Ja reakcija noritēs diez gan gausi, pievienojiet klāt 1 tējkaroti galda etiķa.
Pielejiet klāt augu eļļu un liekam klāt gēlveida pārtikas krāsvielu. Ar pulverveida krāsvielu man neizdevās vēlamais rezultāts – mīkla nokrāsojās, bet pēc cepšanas virskārta palika brūna. Tādēļ sakranā biskvīta efektam nepieciešamas tieši gēlveida krāsvielas. Visu rūpīgi samaisiet, līdz iegūta viendabīgi sarkana, koša krāsa.
Pūdercukuru sakuliet kopā ar olu baltumiem, līdz iegūta gaisīga, balta masa.
Pa porcijām lieciet klāt sakultajiem olu baltumiem miltus un nokrāsoto kefīru (paniņas), turpiniet maisīt, līdzko būs iegūta viendabīga masa.


Mīklu sadaliet trīs daļās. Cepiet cepamajā formā ar 22 cm lielu diametru. Ieklājiet tajā cepamo papīru un mazliet augu eļļu, cepiet 170-180 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes. Biskvītu gatavību pārbaudiet ar sērkociņa koka galu, zobu bakstāmo kociņu vai irbulīti.
Kūkas pamatnes lieciet polietilēna maisiņos un lieciet uz nakti ledusskapī, lai tās pilnībā atdzistu un sagatavotos tortes kopā likšanai. Šādi tās kļūs daudz maigākas.
Pirms jūs gatavosiet krēmu tortei, pirms tam nepieciešams sagatavot krēmsieru. Tamdēļ sajauciet kopā visas krēmsieram paredzētās sastāvdaļas, līdz iegūta viendabīga masa.
Lieciet sietā vai caurdurī marli, kas salocīta vairākos slāņos, un lejiet tajā piena maisījumu, pārklājiet to ar marles malām un lieciet zem spiediena un ledusskapī apmēram uz 12 stundām.
Nākamajā dienā jums sanāks biezs, gards krēmsiers.
Krēma pagatavošanai sakuliet mīksto sviestu, pūdercukuru un vaniļas cukuru, līdz iegūta viendabīga masa, tad klāt pa daļām lieciet krēmsieru.
Pirms jūs grasāties likt virsū krēmu, nepieciešams nogriezt nost virsējo biskvīta kārtu: tā būs nepieciešama dekorēšanai.
Liekam visu kopā: katru biskvītu apsmērējiet ar krēmu – gan virsējo daļu, gan sānus. Dariet to ar konditorejas lāpstiņu, lai viss būtu plūstošs un vienmērīgs.
Nogriezto biskvīta kārtiņu sasmalciniet drupačās – ar tām apberiet tortes malas.
Tad vēl dekorējiet torti ar krēma ziediņiem: tam būs nepieciešams sakult mīksto sviestu un pūdercukuru, pievienojiet klāt arī gēlveida pārtikas krāsvielu. Ziedus veidojiet ar konditorejas maisiņa palīdzību.
Lieciet torti ledusskapī uz kādām 4-8 stundām.

Ņemiet vērā: ja jūs izmantosiet cita izmēra formu, tad arī sastāvdaļu daudzumu nepieciešams pamainīt – 20 cm diametram samaziniet sastāvdaļas līdz koeficientam 0,83; 24 cm diametram – līdz 1,19; 26 cm diametram – 1,40.

Un mājās pagatavotā “Sarkanā samta” torte ir gatava! Gala rezultātā iegūta koša, ļoti garda un neaprakstāmi fantastiska torte. Tas ir īsts kulinārijas šedevrs!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru