Turpinās meža ugunsgrēka dzēšana Ādažos

Meža ugunsgrēks Ādažu poligonā plašumā neiet, jo vakar tā teritorija tika ierobežota. Pēc ugunsgrēka teritorijas ierobežošanas, visa platība tika uzmērīta un pēc mērījumu rezultātiem var pateikt, ka uguns skartā platība kopumā ir 770 hektāri. Detalizētāks vērtējums par to, kādi ir ugunsgrēka nodarītie zaudējumi dabas resursiem, būs zināms vēlāk.

Bet ierobežotajā ugunsgrēka teritorijā joprojām turpinās dzēšanas darbi un tajos piedalās Valsts meža dienests, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Nacionālie bruņotie spēki (NBS), kā arī zemessardze, un gatavībā jebkurā brīdī pacelies gaisā, ja būs tāda nepieciešamība, atrodas arī NBS Gaisa spēku helikopters.

Vietā, kur Ādažu poligonā nedēļas nogalē izcēlās ugunsgrēks, ārpus ierobežotās teritorijas liesmas tālāk vairs neizplatās un arī sadūmojums ir ievērojami mazinājies, tomēr pilnīga ugunsgrēka likvidēšana var prasīt vēl vairākas dienas.

Neraugoties uz sākotnēji veiksmīgo ugunsgrēka lokalizēšanu pirmdien rīta pusē, pēcpusdienā, palielinoties vējam, liesmas tomēr izlauzās ārpus sākotnēji ierobežotās teritorijas. Atkārtoti uguns tika ierobežota otrdien. Un sākotnējo trīs simts hektāru vietā izdega vairāk kā septiņi simti hektāru. Dzēšanas darbi ugunsgrēka teritorijā, līdz pilnīgai ugunsgrēka nodzēšanai, tiks veikti visu diennakts gaišo laiku līdz pat tumsas iestāšanās brīdim un pēc tumsas iestāšanās tiks veikta ugunsgrēka vietas uzraudzība, tā nodrošinot, lai uguns neatsāktos.

Nacionālo bruņoto spēku Ādažu poligons ir izvietots Ādažu un Sējas novadu administratīvajās teritorijās, poligona platība aizņem vairāk nekā 13 000 hektāru un ir viens no lielākajiem Baltijas valstīs.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru