Tuvākajās dienās gaidāmas ļoti spēcīgas salnas, iespējami arī jauni aukstuma rekordi

Pēdējās dienas ir bijušas ļoti karstas, taču zināms, ka pēc lielas svelmes seko pērkona negaisi, kas bieži vien ienes auksto gaisu. Lai arī rīt sola milzīgu karstumu, svētdien no ziemļaustrumiem lēnām sāks ienāk vēss gaiss un jau maja pirmajās dienās prognozējami dažādi aukstuma rekordi, tā norādas jaunākās sinoptiķu prognozes.

Lielajā talkas dienā, tiek prognozets, ka gaisa temperatūra būs aptuveni no +23 līdz pat +27 grādiem, kas var pārspēt 27. aprīļa karstuma rekordus. Protams, ka vēsāks laiks būs pie piekrastes rajoniem.

Visiem, kuri piedalīsies talkā, ļoti jāuzmanās no pārkaršanas saulē, tas var būt pat Vese***ai bīstami. Tāpat sinoptiķi skaidro, ka svētdien jau no rīta puses lēnām ienāks ziemeļaustrumu vējšs, līdz ar to gaiss Latvijā paliks sausāks un vēsēks.

 

Lasi arī: Divi vīrieši laimē 4 miljonus lielu laimestu, taču loterijas pārstāvji uzzināja, ko ļoti dīvainu…

Tieši naktī uz pirmdienu ziemeļaustrumu pusē, kā arī nākamajās naktīs, visā Latvijā būs gaidāmas ļoti spēcīgas salnas. Tiek prognozēts, ka pat divu metru augstumā gaisa temperatūras daudzviet noslīdēs zem 0 atzīmes. Tomēr dienas, tas īpaši aukstākas nepadarīs, vidēji dienā tiek solīti + 20 grādi.

Saskaņā ar visiem avotiem un “Global Forecast System” laika prognozi, tad jau nākamās nedēļas beigās Latvijā visticamāk ieplūds daudz aukstāks gaiss, tieši no Arktikas. Ja dažās naktīs izklīdīs lielākā daļa mākoņu un pierimsies vējš, tad tiek prognozēti jauni aukstuma rekordi, jo gaisa temperatūra naktīs varēs noslīdēt līdz pat – 5 vai pat zemāk!

Avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru