Tuvākajās dienās Latvijā iespējama pirmā tropiskā nakts

Tuvākajās dienās Latvijā paaugstināsies gaisa temperatūra, svētdien un nākamās nedēļas sākumā tā var sasniegt +30 grādu atzīmi, prognozē sinoptiķi.

Ceturtdienas pēcpusdienā gaidāms līdz +26 grādiem silts laiks, piektdien un sestdien kļūs par grādu karstāks, augstākā gaisa temperatūra būs svētdien vai nākamās nedēļas pirmajā pusē.

Nākamnedēļ pastāv neliela iespēja sagaidīt pirmo tropisko nakti šogad. Par tropiskām sinoptiķi dēvē naktis, kad gaisa temperatūra nenoslīd zemāk par +20 grādiem.

Mākoņu daudzums būs neliels un mainīgs, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss.

Atbilstoši pašreizējai “Global Forecast System” prognozei nākamās nedēļas gaitā kļūs vēsāks, Jāņos gaisa temperatūra var nepakāpties augstāk par +18..+23 grādiem, iespējams īslaicīgs lietus un pērkons.

Lasi arī: Datu aizsardzības regulas absurds – bērnam jau divas reizes neļauj nodot analīzes

Lielākās izredzes sagaidīt lietu tuvākajā periodā prognozētas valsts austrumu un dienvidaustrumu novados, mazākās – Kurzemes piekrastē. Nokrišņi galvenokārt gaidāmi no lokāliem gubu mākoņiem, nevis lielām lietus zonām, kas veldzi atnestu plašākai teritorijai.

Saules ultravioletais starojums saglabāsies augsts un var sasniegt gada augstāko līmeni. Cilvēki ar jutīgu ādu, neievērojot piesardzību, dienas vidū saulē var apdegt 10-15 minūtēs.

Avots:

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru