Ukrainas prezidenta vēlēšanās pārliecinoši uzvar Ukrainas komiķis Zelenskis. Kas sagaida Ukrainu nākotnē?

Notika tā, kā jau tika domāts! Ukrainas valsts notiekošajās prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā pārliecinoši ir uzvarējis Ukrainas komiķis Volodimirs Zelenskis. Viņš ir ieguvis veselus 73,19% no visām balsīm. Tā pašlaik liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) oficiāli paziņotie rezultāti, kuri tika iegūti no 94% protkolu veiktās apstrādes. 

Visiem labi zināmais Porošenko ieguvis vien nieka 24,48%, kas pēc citu cilvēku domām ir ļoti zems rādītājs, acīmredzot cilvēki vēlas krasas pārmaiņas, nevis slīgt tajās pašās bedrēs, kur iepriekš. Pie tam Zelenskis ir uzvarējis Porošenko itin visos Ukrainas apgabalot izņemot vienu – Ļvovas apgabalu.

Lasi vēl : Reizniece Ozola izteikusies : “Ja būtu iespēja vēlreiz ieviest nodokļu reformu, kopumā es darītu tieši to pašu”

Zināms vien tas, ka Porošenko uzvarējis Zelenski veselās 45 valstīs. Lielākās no tām ir Amerikas Savienotās Valstis, Vācija, Lielbritānija, Kanāda, Austrija un pat Itālija. Zināms tas, ka pilnīgi galīgie un oficiālie rezultāti būs 30. aprīlī.

Lieki piebilst, ka prezidentu vēlēšanas pirmajā kārtā, kas norisinājās pirms trijām nedēļām, piedalījās veseli 39 kadidāti. Zelenskis tolaik saņēma 30% no visām balsīm, savukārt Porošenko teju uz pusi mazāk – 16% balsu. Zināms, ka Ukrainas valsts prezidents termiņš ir pieci gadi un atliek vien sagaidīt, kāda būs Ukrainas tālākā nākotne.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru