Uzzinot, kāpēc kaimiņi vārīja riekstus, es izdarīju tieši to pašu… Šis līdzeklis ir miljoniem dolāru vērts!

Par valriekstu lietderīgumu vēsta leģendas tautas medicīnā, bet to popularitāte daudzās pasaules virtuvēs ir izskaidrojama ne tik daudz ar kalorijām, cik ar neparasto un piesātināto garšu.

Austrumu medicīnā tiek veiksmīgi praktizēta ārstēšana ar valriekstiem, bet Kaukāzā valrieksts tiek uzskatīts par svētu. Mēs pierādīsim, ka ne par velti valriekstu dēvē par karalisku!

Stimulē galvas smadzeņu darbību

Pēc formas notīrīts valrieksts ir līdzīgs smadzenēm, kas radījis daudzas baumas par šī produkta noderīgumu tieši prātam. Tas ir viens no retajiem gadījumiem, kad mīti izrādās esam taisnība, jo valrieksts patiešām stimulē smadzeņu aktivitāti. Omega-3 taukskābes, kas valriekstos ir lielā daudzumā, piedalās galvas smadzeņu šūnu veidošanās procesā.

Ātri piesātina

Valrieksti ir ļoti bagāti ar kalorijām. 100 gramos produkta atrodamas 654 kalorijas, un tas ir divreiz vairāk, kā makaronos vai griķos. Rieksti tiek lēnām sagremoti, un tāpēc tie pietiek ilgam laikam. Nav nekā labāka par kuņģa darbības uzturēšanu, kā viegla uzkoda no riekstiem starp brokastīm un pusdienām, jo pirmajā dienas pusē tāda barība tiek labāk uzsūkta. Tas uztur enerģētisko līdzsvaru un neļauj kuņģim palikt tukšam.

Samazina sirds-As**svadu saslimšanu attīstīšanās risku

Zinātnieki ir pierādījuši, ka valrieksti uzlabo šūnu slāņa darbību, kas atrodas As**svadu virspusē. Tāpat tie stabilizē As**sspiedienu un novērš As**s sarecējumu veidošanos, kas samazina trombu veidošanās risku. Novārījumu, kam vajadzīgs zaļais valrieksts, lieto išēmisko sirds slimību ārstēšanā un profilaksē: stenokardijas, aritmijas un infarkta gadījumos. No zaļajiem valriekstiem vāra garšīgu ievārījumu, bet dažreiz tiek izmantoti arī nogatavojušies augļi.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru