Vai var ”pasūtīt” bērna dzimumu? Jā, var gan!

Pāris – nepāris

Cita netradicionālā metode ļauj noteikt bērna dzimumu atkarībā no sievietes vecuma. Topošajām māmiņām pāra skaita gadu vecumā februārī, aprīlī, jūnijā, augustā un oktobrī ir lielākas iespējas ieņemt meiteni, bet nepārskaita gadu vecumā – janvārī, martā, maijā, jūlijā, septembrī, novembrī. Zēna ieņemšana notiek precīzi pretēji. Tiesa, šai metodei ir ierobežojums: tā der tikai tām sievietēm, kurām ovulācija notiek kalendārā mēneša vidū.

Lasi vēl: Kā 2018. gads ietekmēs katras zodiaka zīmes mīlas dzīvi?

Spēles pieaugušajiem

Novērojot dzīvniekus, zinātnieki ievēroja, ka tēviņi uz populācijas dzimumu attiecību izmaiņām reaģē ar atbilstīgām seksuālās aktivitātes izmaiņām. Citiem vārdiem sakot, seksuālā aktivitāte atspoguļo atgriezenisko saikni starp pieaugušo indivīdu dzimumu attiecību un piedzimušajiem mazuļiem. Ja populācijā ir daudz mātīšu, tēviņi neizjūt konkurenci, un viņiem rodas iespēja piekopt vētrainu, neierobežotu dzimumdzīvi. Šādas bohēmas sekas ir lielāks tēviņu skaits jaundzimušo vidū. Un otrādi. Ja ir maz sievišķā dzimuma būtņu, tēviņiem nākas pat tām sīvi cīnīties, līdz ar to nākamajā paaudzē dzimst vairāk mātīšu.

Tikai dzīvei nelabvēlīgu apstākļu gadījumā (piemēram, klimata izmaiņas vai radiācija) attiecība var mainīties. Pirmie iet bojā tēviņi (izņemot pašus izturīgākos). Ja briesmas nemazinās, pieaug arī mātīšu mirstība. Dzīvi paliek tikai paši spēcīgākie tēviņi un neliela grupa mātīšu, kas bijuši noturīgi pret attiecīgā stresa iedarbību. Starp citu, cilvēku dzīvē tas ļoti atgādina karu fenomenu, kad krasi palielinās zēnu dzimstība.

Kādam pētniekam Krievijā, kurš pievērsis uzmanību minētajām likumsakarībām, nebija gana ar teoriju vien: viņa eksperimentu rezultātā vairāk nekā 100 pāru tika tieši pie tāda dzimuma bērna, kādu bija vēlējušies. Izrādījās, ka cilvēki ir pakļauti tādām pašām likumsakarībām kā dzīvnieku pasaule. Ja dzimumdzīves ritms ir augsts un intensīvs, pasaulē nāk puisēns, ja nodarbošanās ar seksu rimtāka – meitenīte.

Tādējādi, lai piedzimtu meitene, vīrietim nāktos divus mēnešus līdz ausīm ieslīgt darbā, bet brīvo laiku veltīt sportam. Par seksu labāk nemaz nedomāt. Turpretī tiem, kuri ilgojas pēc dēla, visticamāk, vajadzīgs vēl viens medusmēnesis. Un nekādu domu par karjeru, prestižu, naudas pelnīšanu un citiem faktoriem, kas novērš uzmanību no seksa!

Lasi vēl: Ko vajadzētu paspēt līdz jaunajam gadam? Ieklausieties ekstrasenses padomos!

Šai teorijai ir arī plašāka izpausme. Samērā precīzi var noteikt nākamā bērna dzimumu pēc tā, kā pāris izturas viens pret otru. Maigākas un romantiskas attiecības vedina uz domām, ka piedzims meitenīte, bet “aklas” mīlestības auglim, visticamāk, būs “krāniņš”.

Bērnu “diēta”

“Gastronomiskā” teorija piedāvā sakarību starp nākamās mātes diētu un attiecīgi zēna vai meitenītes piedzimšanu. Gaļa, zaļumi un asas garšvielas palīdzēs ieņemt dēlu, bet augļi un piena produkti palielina meitas piedzimšanas iespēju. Proti, puiku nākšanu pasaulē veicina kālija un nātrija jonu pārsvars pār kalcija un magnija joniem. Savukārt meitas ieņemšanai nepieciešami tieši pēdējie.

Abiem laulātajiem izvēlētā diēta jāievēro aptuveni mēnesi pirms iecerētās ieņemšanas. Vidēji “laimīgs trāpījums” ir 82% gadījumu. Precīza zinātniska pamatojuma šai metodei nav. Visticamāk, mainās organisma endokrīnās funkcijas un hormonālais līdzsvars, kas arī ietekmē dzimumšūnas. Ir pierādīts, ka īslaicīga šādas diētas ievērošana organismam nenodara nekādu kaitējumu. Jau uzreiz pēc ieņemšanas topošā māmiņa var atsākt ēst, ko vēlas (kas, protams, nāktu par labu arī mazulim).

Kas “garšo” meitenēm

Dzērieni – kafija, tēja, kakao un minerālūdens ar kalciju. Nedrīkst lietot gāzētus dzērienus.
Gaļa – ierobežotā daudzumā.
Zivis – dažādas, svaigas vai saldētas.
Maize un graudaugi – visi maizes izstrādājumi bez sāls un rauga.
Piens un olas.
Dārzeņi – baklažāni, sparģeļi, bietītes, burkāni, gurķi, kressalāti, zaļie zirnīši, sīpoli.
Kartupeļi – ierobežotā daudzumā.
Augļi – visi, izņemot plūmes, aprikozes, ķiršus, banānus un upenes.
Rieksti – zemesrieksti bez sāls, mandeles, lazdu rieksti.
Ieteicami ievārījumi, saldumi, smaržīgas zāļu tējas.

Kas “garšo” puikām

Dzērieni – tēja, alus, vīns, karbonizētie minerālūdeņi.
Gaļa – jebkura un šķirņu desas.
Maizes izstrādājumi un putraimi – cepumi, biskvīti, manna, rīsi.
Dārzeņi – kartupeļi, sēnes, baltās pupiņas, kaltēti zirņi.
Žāvēti augļi – plūmes, aprikozes, dateles.
Ir no svara neatteikties no sāls, toties pienu un piena produktus, kakao un šokolādi vēlams būtiski ierobežot.

Lasi vēl: Trīs jautājumi, kuri palīdzēs saprast vai tu viņam tiešām patīc

Bēbis no mēģenes

Atliek secināt, ka daudzās un dažādās bērna dzimuma noteikšanas metodes (ar dažādu aprēķinu, tabulu, vecāku vecuma un menstruālā cikla aprēķinu starpniecību) nav pārāk drošas. Pilnīgu garantiju var sniegt tikai “apaugļošana mēģenē”.

Samērā populārā Fugera metode pamatota uz Y un X spermatozoīdu atšķirībām. DNS saturs pirmajos ir par aptuveni 3% mazāks nekā otrajos. Šo nelielo atšķirību, protams, nevar noteikt ar neapbruņotu aci, taču ar to ir gana, lai lāzera citometrs nodalītu Y spermatozoīdus no “kolēģiem”, kas satur “meitenīgās” X hromosomas. Šādi, delikāti šķirojot, izdodas iegūt sēklas šķidrumu, kurā ir 85% X spermatozoīdu vai 65% Y spermatozoīdu. Atliek “ieprogrammētā dzimuma” šķīdumu ievadīt sievietes dzemdē un gaidīt visai ticamo rezultātu.

Nobeigumā – karote darvas. Diemžēl dzimumu programmēšana “rūpnieciskos apjomos” spēj izjaukt dabas noteikto sieviešu un vīriešu attiecību. Piemēram, parastā ultraskaņas diagnostika Indiju un citas Āzijas valstis noveda pie drausmīgas demogrāfiskas disproporcijas. Visi pāri lielākoties gribēja puikas, tādēļ pēc augļa diagnosticēšanas sākās īsts genocīds attiecībā pret sieviešu dzimumu, kuram jau tā neklājas viegli šajā kultūras vidē. Sievietes, kurām bija gaidāma meitenīte, masveidā vēlējās grūtniecību pārtraukt. Iespējams, tieši tādēļ daba tik skopi un negribīgi atklāj savus noslēpumus gan zinātniekiem, gan dziedniekiem un šamaņiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru