Vairāk nekā puse iedzīvotāju fanos par Latvijas hokeja izlasi Pasaules čempionātā hokejā

Tuvojoties Pasaules čempionātam hokejā un Latvijas hokeja izlases pirmajai pārbaudes spēlei, kas norisināsies jau 19. aprīlī, aktīvāk sarosās arī hokeja fani. Vairāk nekā puse jeb 60% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka noteikti sekos līdzi Latvijas hokeja izlases gaitām čempionāta laikā, turklāt 62% aptaujāto ir pārliecināti, ka mūsu hokejisti iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 7% tic, ka Latvijas hokeja izlase izcīnīs kādu no godalgām, liecina mobilo sakaru operatora BITE, kas ir arī Latvijas hokeja valstsvienību lielfans, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) un pētījumu aģentūras “Norstat Latvija” aptaujas dati*.

Šogad Pasaules čempionāts hokejā norisināsies Slovākijā laikā no 10. maijā līdz 26. maijam. Lai arī līdzšinējā pieredze jeb fanu pārpildītās tribīnes liek domāt, ka Latvijas hokeja izlases spēles klātienē ik gadu dodas vērot ne viens vien līdzjutējs, liela daļa seko līdzi mūsu valstsvienības veikumam tepat Latvijā. Piemēram, pērn veiktās aptaujas dati** liecina, ka Latvijas valstsvienības spēļu tiešraides vēro katrs trešais, turklāt daudzi hokeja aktualitātēm seko līdzi mobilajās ierīcēs.

Mūsdienu tehnoloģijas būtiski atvieglo hokeja fanu dzīvi, jo fanošanā vairs neesam piesaistīti TV ekrāniem. Mobilās ierīces ir mainījušas Latvijas iedzīvotāju hokeja fanošanas paradumus – tās tiek izmantotas gan lai skatītos spēļu tiešraides, gan lai sekot līdzi hokeja jaunumiem ziņās, sociālajos tīklos, teksta tiešraidēs u.tml.

“Pērn mūsu hokejistu sniegumam pasaules čempionātā mobilajās ierīcēs sekoja līdzi 47% Latvijas iedzīvotāju**. Sagaidāms, ka šogad šis skaitlis būtiski pieaugs, bet līdz ar to palielināsies arī mobilo datu plūsma BITES tīklā. Tāpēc esam laicīgi sagatavojušies – ne vien palielinājām tīkla jaudu, bet arī nodrošināsim čempionāta laikā neierobežotu internetu visiem BITES klientiem, neatkarīgi no abonētā tarifu plāna, lai viņi var sekot līdzi hokeja aktualitātēm jebkurā vietā un laikā. Esam pārliecināti – jo lielāku #kopāspēks enerģiju caur fanu atbalstu saņems mūsu hokejisti, jo augstākas virsotnes viņi sasniegs!” norāda BITES vadītājs Kaspars Buls.

Par to, ka Latvijas hokeja izlase šogad atkārtos pērnā gada panākumus un izcīnīs augsto 8.vietu, uzskata 18% aptaujāto, bet īpaši – vidzemnieki. Interesanti, ka latgalieši Latvijas hokeja izlases panākumiem šā gada čempionātā tic vairāk nekā citu reģionu iedzīvotāji – katrs piektais Latgales iedzīvotājs ir pārliecināts, ka mūsu hokejisti iekļūs piecu spēcīgāko komandu vidū.

“Latvija kā hokeja lielvalsts izceļas ne tikai laukumā, bet arī tribīnēs. Mūsu hokeja fani ir pierādījuši, ka arī tad, ja spēles notiek ārpus valsts robežām, varam justies kā mājās, jo fanu atbalsts tribīnēs vienmēr palīdz uzturēt jaudu laukumā. Tāpat visas labās domas un sveicieni, kas tiek nodoti hokejistiem virtuāli un ar domām, palīdz gan sagatavoties nākamajām spēlēm, gan atcerēties par to, ka fani vienmēr ir kopā ar komandu,” tā LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

*Aptauju veica BITE un LHF sadarbībā ar pētījumu aģentūru “Norstat Latvija” 2019. gadā. Tajā piedalījās 1007 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

**Interneta aptauju veica BITE un LHF sadarbībā ar pētījumu aģentūru “Norstat Latvija” 2018. gadā. Tajā iedalījās 736 Latvijas vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru