Vasaras skeitparks uzsāks sezonu

Vasaras skeitparks oficiāli uzsāks sezonu 1.maijā. Gatavojoties sezonai, skeitparkā veikti ikgadējie remonta un labiekārtošanas darbi, kuru laikā veikta atsevišķu objektu krāsošana, šuvju labošana, kā arī apstādījumu un teritorijas uzkopšana. Šosezon jaunu izkārtojumu ieguvis laukums iesācējiem.

Vasaras sezonā skeitparkā tiek pieslēgta apskaņošana, un apmeklētāju ērtībām uzstādīta tualete. Ikviens var trenēties un apgūt trikus ekstrēmajā skrituļslidošanā, velofrīstailā un skeitbordā, kā arī organizēt sacensības.

Skeitparka teritorijā, kas kopā ir ap 5200 m², uzstādītas betona rampas, pusrampas, slīpumi, piramīdas, triku kalniņi, tramplīni, slaidi, ieskrējiena paaugstinājumi, „volraid siena”, metāla elementi, speciāls baseins un laukums iesācējiem, kopā ap 40 dažādiem elementiem. Parka lielākais lepnums ir lielā rampa, ko projektējis daudzu starptautisku ekstrēmo sacensību laureāts, beļģis Wim Leanerts, kurš ir arī „SAUNAKO” RHINO rampu galvenais projektētājs. Ventspils skeitparka lielā rampa pēc tehniskajiem parametriem ir universālākā un modernākā rampa Baltijas valstīs.

Ventspils skeitparkā savas sportista gaitas sākuši pazīstami ventspilnieki – slavenais skeitbordists Madars Apse, kurš kļuvis par pasaules līmeņa elites braucēju, un panākumiem bagātais velofrīstaila sportists Viktors Kronbergs.

Ik gadu Ventspils skeitparkā norisinās vērienīgākais ielu sporta un kultūras pasākums Baltijā „Ghetto Games festivāls”. Plānotie festivāla norises datumi ir 2019. gada 12.-13.jūlijs.

Ventspils skeitparks tapis pateicoties Ventspils pašvaldības atbalstam un veidots atbilstoši augstākajām profesionāļu prasībām. Ventspils vasaras skeitparks darbojas jau kopš 2000.gada, un šo gadu laikā tas paplašināts ar jauniem elementiem.

Skeitparka apmeklējums ir bez maksas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru