Velciet cepures un šalles – Latvijā beidzot atgriezīsies bargā ziema

Kā vēsta sinoptiķi Latvijā ir gaidāma līdz šim aukstākā ziemas nedēļa. Sals pastiprināsies un būs jūtama ziemas atgriešanās. 

Lasi vēl: Izlasi šo, lai pārliecinātos vai tava automašīna ir sagatavota ziemai un sniegam

Ziema līdz šim bijusi silta un nebija jūtama sala klātbūtne, bet šonedēļ viss mainīsies. Sals pastiprināsies ar katru dienu, taču brīvdienas solās būt mazliet siltākas un baudāmākas, par šādu prognozi informē lsm.lv 

Nedēļas pirmajā daļā bieži snigs, vairāk otrdien un trešdien, brīžiem arī putinās, jo saglabāsies brāzmains vējš. Otrdienas naktī, kad mākoņu būs mazāk, temperatūra daudzviet Vidzemē un Latgalē atkal noslīdēs zem -10 grādu atzīmes, bet trešdienas nakts būs siltāka, jo būs pārsvarā apmācies un daudzviet snigs.

Cilvēkiem vajadzētu sagatavoties gaidāmajiem mīnusiem, kā arī sagatavot atbilstoši savas automašīnas šādiem laikapstākļiem.

Lasi vēl: Esam sagatavojuši padomus, lai tev nebūtu rudenī un ziemā jāsalst paša mājās

Nedēļas otrajā pusē mākoņu atkal kļūs mazāk, vējš kļūs lēnāks, tādēļ sals pastiprināsies. Saskaņā ar pašreizējām prognozēm aukstākais laiks gaidāms ceturtdienas un piektdienas rītā, kad temperatūra lielākajā valsts daļā pazemināsies līdz -8..-13 grādiem, vietām Vidzemē un Latgalē līdz -14..-18 grādiem, savukārt piekrastē dažviet nebūs vēsāks par -4..-7 grādiem. Dienās gaiss iesils līdz -3..-8 grādiem, Kurzemē līdz 0..-2 grādiem.

Bargā ziema ir atgriezusies!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru