Ventspilī ar daudzveidīgu pasākumu programmu svinēs Pilsētas svētkus

No 3. līdz 5. augustam ventspilnieki svinēs savas pilsētas 728. dzimšanas dienu un aicina ikvienu ciemos, lai kopīgi atpūstos un izklaidētos Ventspils Pilsētas svētkos!

Pilsētas svētki, kas ik gadu pulcē tūkstošiem viesu no Latvijas un ārvalstīm, tradicionāli tiks atzīmēti ar plašu un daudzveidīgu pasākumu programmu – muzikāli priekšnesumi, mākslas performances, radošās darbnīcas un citas aizraujošas aktivitātes.

Svētku programmā iekļautas gan ilggadējas un apmeklētāju iecienītas svētku tradīcijas, gan arī vairākas vēl nebijušas norises. Īpaši padomāts par bērnu un jauniešu mērķauditoriju, piedāvājot apmeklēt Ventspils Jauniešu mājas rīkoto festivālu “Random Republika”, Digitālos svētkus Rātslaukumā, pasākumu “Šis un tas – viss kaut kas” Dzirnavu laukumā, amerikāņu grupas “Deerhoof” un citu mūziķu koncertus uz “Rozmarijas skatuves” Amatnieku laukumā.

Nedēļas nogalē gaidāmos Pilsētas svētkus jau trešdien, 1.augustā, Ventspils teātra namā “Jūras vārti” ieskandinās Alīdas Vānes Starptautiskā mūzikas festivāla noslēguma koncerts, kura īpašie viesi būs ievērojamā latviešu operdziedātāja Inga Kalna, kā arī pagājušā gada konkursa uzvarētāji – Kalvis Kalniņš un Alteja Troisi.

Pilsētas svētku atklāšanas pasākumā piektdienas, 3.augusta vakarā, plkst.19 Rātslaukumā jau tradicionāli tiks pasniegtas Pilsētas domes Balvas un Lielā balva. Svētku atklāšanas pasākumu kuplinās bungu un dūdu grupas “Auļi” un etno mūzikas grupas “Tautumeitas” muzikālie priekšnesumi.

Viens no apmeklētākajiem svētku pasākumiem solās būt grupas “Prāta vētra” “Skārda bungu tūres” koncerts, kas norisināsies 3. augustā no plkst.21 Reņķa dārzā.

Sestdien, 4.augustā, plkst.11 Lielajā prospektā sāksies atraktīvais svētku gājiens, kas kļuvis par vienu no skaistākajām Ventspils Pilsētas svētku tradīcijām. Sestdien visas dienas garumā svētku apmeklētāji aicināti baudīt plašu un daudzveidīgu svētku programmu Ostas ielas promenādē. Būs iespēja apskatīt un nobalsot par 18. Starptautiskā ziedu paklāju festivāla darbiem, kuru devīze šogad ir “Latvija – zeme, kas zied”.

Uz svētku centrālās skatuves Ostas ielas promenādē pie Veca spīķera dienas koncertprogrammā no plkst.13 līdz 17 uzstāsies popgrupa “Jūras akmentiņi”, solisti Normunds Rutulis un Katrīna Bindere-Čodere, Dailes teātra un Nacionālā teātra dziedošie aktieri, kā arī lietuviešu rokgrupa “Royce”. Turpat notiks arī ziedu paklāju festivāla uzvarētāju apbalvošana, interesantāko svētku gājiena dalībnieku sveikšana un konkursa “Pilsētas rota 2018” laureātu godināšana.

Svētku vakara programmu uz centrālās skatuves pie Vecā spīķera plkst.20 atklās grupas “Latvian Blues Band” un amerikāņu blūzmeņu Peaches Staten un Mike Wheeler uzstāšanās. No plkst.21.30 svētku apmeklētājus priecēs Intara Busuļa, “Abonementa orķestra” un Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogramma “Ar mums”. Plkst.22.45 filmā “Ventspils 700+28” visi kopā varēsim atskatīties uz pilsētas pārmaiņām pēdējā gada laikā, bet svētku kulminācijā – uguņošana plkst.23, pirms kuras ventspilniekus un pilsētas viesus uzrunās Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Svētku nakts programmā uz dejām Reņķa dārza aicinās grupa “Ginger Band”, Gacho un Ufo Svētku Orķestris.

Pilsētas svētku pasākumi turpināsies arī svētdien, 5.augustā, ar Amatu dienas aktivitātēm un restaurēto zvejas laivu atklāšanu Piejūras brīvdabas muzejā, rotaļuzvedumu “Laimīgā zeme” Bērnu pilsētiņā un Pārventas bērnu parkā “Fantāzija”, dragreisa sacensībām Ventspils lidostā un citiem pasākumiem.

Ar pilnu Ventspils Pilsētas svētku programmu varat iepazīties šeit.

Gaidām ciemos Ventspils Pilsētas svētkos!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru