Vienkāršībā ir spēks: Vienkārši neizsakāmi garšīga kūka

Mans dēls sauc šo desertu “telīte”.

Lasi vēl: Vārdu nozīme: Anna, Solvita, Eva

Sastāvs:

– šokolādes prjaņiki – 600 grami

– krējums – 600 grami (20-30%)

– pūdercukurs – 100 grami

– banāni – 2 gabali

– grieķu rieksti

– kokosriekstu skaidas

– šokolāde

Pagatavošana:

Lai pagatavotu prjaņiku kūku ar banāniem, jums vajadzētu sagriezt prjaņiku šķērsām uz pusītēm, sagriezt banānus ripiņās, sajaukt skābu krējumu ar pūdercukuru un sasmalcināt riekstus, bet ne pārāk smalki.

Bļodiņai jābūt izklātai ar pārtikas plēvi, lai malas karājas pāri. Prjaņiku ripasmērcējot skābā krējuma un lieciet bļodas apakšā, piepildiet spraugas ar prjaņiku gabaliņiem.

Nākamajā slānī ir nepieciešams izklāt banānu, tad atkal atkārtot prjaņiku slāni, tad atkal kārtu banāniem, pārkaisa ar riekstiem. Pēdējais slānis ir jāizliek no prjaņikiem. Slāņi var būt vairāk, atkarībā no lieluma un kūkas formas sastāvdaļām.

Lasi vēl: Pikanti, kraukšķigi salātiņi ziemai

Jūs varat izmantot arī citus augļus. Riekstus var likt vairāk – katrā slānī, vai nelikt vispār (pēc garšas). Ar šo prjaņiki izskatās kā parasta šokolādes kūkas garoza ar aromātisku banānu slāni.

Ja kūka ir klāta ar biezu skābā krējuma kārtu – kūka iegūst maigu konsistenci. Tur istabas temperatūrā vairākas stundas, pēc tam ievietot vismaz uz 3 stundām ledusskapī, apgriezt bļodu, noņemt plēvi.

Pasniedzot kūku ar banāniem, jūs varat izrotāt to ar rīvētu šokolādi, kakao vai aplej ar melnu kausētu šokolādi.

Var arī pārkaisīt ar kokosriekstu.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru