Žēl, bet katra ceturtā sieviete saskaras ar smago olnīcu sindromu! Laiks pamanīt šos simptomus, pirms nav par vēlu!

Diemžēl, bet katra ceturtā sieviete saskaras ar smago olnīcu sindromu. Tā ir nopietna problēma, jo skar pietiekamu lielu sieviešu loku un sievietes ķermenis dzīves laikā piedzīvo daudz vairāk pārmaiņu, nekā varētu iedomāties. Tas skar, gan fizikālās pārmaiņas, gan emocionālās, kas norit pubertātes un pat menopauzes laikā. Ar to dzīves laikā saskaras katra sieviete. Konkrētās izmaiņas ir izjūtamas arī svara dēļ, ķermeņa formas un fizisku pazīmju veidā.

Katra sieviete ir savādāka un unikāla, līdz ar to piedzīvo unikālas pārmaiņas, tieši tādēļ neviena nav vienāda un identiska. Tomēr aptuveni 20% no sievietēm saskarās ar policistisko olnīcu sindromu (PCOS) un tā simptomi var būt ne tikai smagi, bet arī ļoti traucējoši.

Tomēr ja Jums jau ir ticis diagnosticēts šis stāvoklis, vai ir tikai aizdomas par policistisko olnīcu sindromu, tad vēl nav iemesla satraukties, jo cerība tik tiešām pastāv. Lai gan pilnīga ārstēšana vēl nav tikusi atklāta, pastāv veidi, kā konkrēto problēmu risināt.

Taču lielākā daļa noteikti tagad domā, kas tad īsi ir policistisko olnīcu sindroms? Tas ir olnīcu sindroms, kurā ietilpst endokrīns stāvoklis, ko sievietēm var izraisīt paaugstināts androgēnu līmenis, vai retākā gadījumā vīriešu hormonu līmenis.

Tieši šī hormoņa līmeņa paaugstināšanos var ietekmēt daudzi faktori, vieni no biežākajiem ir ģenētiski iedzimti, kā arī mēdz būt dabiski, tas ir tieši tāpat, kā jebkurai citai slimībai, kuri ir dažādi simptomi, kā arī smaguma pakāpes, bet tas nozīmē, ka konkrēto stāvokli diagnosticēt  ir salīdzinoši grūti.

Viens no pēdējiem pētījumiem ir atklājis, ka policistisko olnīcu sindroms ir cieši saistīts ar insulīna līmeni, jo daudzām sievietēm šis stāvoklis ir bieži sastopams, izrakstot diagnozi. Pēc pētījuma teikts, ka 2-20% cieš no policistisko olnīcu sindroma un vecums visbiežāk attīstās tieši 18 – 44 gadiem.

Policistisko olnīcu sindroms mēdz būt arī tādu slimību, kā diabēta, sirds slimību, hipertensijas un pat dažu vēža veidu riska faktors.

Lūk, kādi ir policistisko olnīcu sindroma simptomi:
Svara pieaugums.
Liels ķermeņa apmatojums.
Apgrūtināta domāšana
Neregulārs menstruālais cikls
Satraukums un/vai depresija
Pūtītes, taukaina āda un blaugznas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru