10 auto padomi, kas palīdzēs izvairīties no ziemā ierastām problēmām

Ziemā pārvietojoties ar automašīnu bieži nākas saskarties ar dažādām problēmām – par laimi esam tām atraduši risinājumu! Ar šo padomu palīdzību tev izdosies izvairīties no vējstikla tīrītāju piesalšanas, ilgstošas stiklu skrāpēšanas un logu aizsvīšanas.

Labākie padomi autobraucējiem ziemas mēnešos:

1. Lai pasargātu automašīnas stiklu tīrāmās slotiņas no apledošanas un piesalšanas pie mašīnas korpusa, uz nakti pacel tās uz augšu un uzvelc uz katras no tām pa zeķei.

2. Vienmēr mašīnā turi mājdzīvnieku pakaišus vai maisiņu smalkas grants, tā palīdzēs izķepuroties no apledojuša ceļa.

3. Atstājot automašīnu āra ziemā, uzvelc uz tās sānu spoguļiem aizveramu maisiņu, tas neļaus spogulim aizsnigt un sasalt.

4. Ja automašīnas salonā turēsi absorbējošās kaķu smiltis, kas iebērtas auduma maisiņa vai zeķē, tad mašīnas logi neaizsvīdīs.

5. Ja tev ir aizmugurējās piedziņas auto, tad ziemā tas stabilāk turēsies uz ceļa, ja salonā virs aizmugurējā tilta novietosi ko smagu (piemēram maisu ar smiltīm), tāpat derēs arī smaguma ievietošana bagāžas nodalījumā.

6. Pagatavo mājās ekonomisku logu tīrīšanas šķidrumu, kas palīdzēs atbrīvot automašīnas stiklus no sasaluma. Sajauc 1/3 ūdens un 2/3 etiķa un ielej šķidrumu pudelē ar izsmidzināšanas uzgali.

7. Vienmēr mašīnā turi ziemas ārkārtas gadījumu komplektu, kas palīdzēs sasildīties, ja automašīna iestrēgs sniegā ārpus apdzīvotas vietas un palīdzība uz ceļa būs jāgaida vēl labu laiku. Sagatavo siltu papildus apģērbu, pledu, roku sildītāju, uzkodas, dzeramo.

8. Ja esi pazaudējis vai aizmirsis paņemt ledusskrāpi, tad logu skrāpēšanai lieliski noderēs arī kredītkarte vai kāda privilēģiju karte.

9. Lai ziemā neaizsaltu automašīnas durvis, apstrādā to rāmjos esošās gumijas ar veikalā iegādājamo, izpūšamo silikonu. Ja vēlies izmantot mājās pieejamu alternatīvu, tad ņem talkā izsmidzināmo cepšanas eļļu ar kuru veic tās pašas darbības.

10. Ja aizsalusi automašīnas slēdzene, mašīnas atslēgu iezied ar roku dezinfekcijas šķidrumu, tas palīdzēs ne tikai šoreiz, bet arī turpmāk neļaus slēdzenei aizsalt.

Ar šiem padomiem tev noteikti izdosies izvairīties no nelāgām situācijām ziemā.

Lai labi ripo!

Avots: onecrazyhouse.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru