10 negaidītas lietas, ko nevar darīt Polijā, taču tikai retais šo zin!

Polija ir valsts, kas atrodas Centrāleiropā, un tās galvaspilsēta Varšava. Ja jūs esat nolēmuši ceļot pa Eiropu, Polija ir viena no labākajām vietām ēdienu ziņā, kā arī kūrorti un vēsturiskas vietas.

Lasi vēl: Tests uz uzmanību. Tikai 1 no 100 šajās bildēs var pamanīt atšķirību 5 sekunžu laikā

Ja jums patīk slēpošana, tad jums jādodas uz dienvidiem, ja jūs vēlaties pludmales un dziedinošu minerālu spa, tad uz ziemeļiem, bet, ja jums labāk tīk dažādas apskates vietas, tad dodieties uz Varšavu. Bet, tāpat kā jebkurā pasaules valstī, Polijā, ir savi tabu, kurus tūristiem ir labāk nepārkāpt.

Stādīties priekšā kā Taņa

Nekas personisks! Vienīgi poļu valodā vārds “tanya” nozīmē “lēts”. Piekritīsiet taču, ka stādīties priekšā tādā veidā nav visai ērti un absolūti nevajadzīgi. Bet neuztraucieties. Ir pietiekami vienkārši izmantot pilnu savu vārda formu – Tatjana – un jūs varat droši šādi stādīties priekšā!

Starp citu, poļu valodā ir krievu ausīm diezgan neparasti vārdi. Ja Jums kāds pateiks, kas mīl Kaļinu vai Ogu, tad tas var nozīmēt vien to ka var iet runa arī par sievieti!

Nedzert

Polijā tika reģistrēts gadījums, kad persona izdzīvoja ar 14,8 promilēm asinīs. Salīdzinājumam, letālā deva svārstās no 5 līdz 6. Viens no visbiežāk sastopamajiem dzērieniem Polijā ir alus. Vasarā ir ierasts dzert aukstu alu ar sulu un caur salmiņu, bet ziemā – karstu alu ar kanēli un apelsīnu. Faktiski tā nav sula, bet sīrups, kas tiek pievienots tieši glāzē pirms pasniegšanas klientam, bet pareizi pasūtīt ir “alu ar sulu”.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru