4 zemeņu šķirnes, kuras var izaudzēt uz palodzes (+ audzēšanas instrukcijas)

“Baron Solemacher”
Šī zemeņu šķirne atšķiras ar masīviem krūmiem, kas parasti neveido ūsas. Augam piemīt oriģināls ārējais izskats, tie lieliski izskatīsies uz jūsu dzīokļa lodžijas vai balkona, kā arī iekārtajos puķu podos.
“Baron Socemacher” – absolūti nepretencioza zemeņu šķirne, kuru praktiski teju neviena slimība nespēj ietekmēt. Turklāt šo augu smaržīgās zemenes neatstās vienaldzīgos.

“Laikapstākļi”
Šī stāda zemenes formā ir mazliet pagarinātas, intensīvi sarkanā krāsā un ar ļoti aromātisku mīkstumu. Pēc garšas un smaržas ļoti atgādina meža zemenītes. Vēl viena labā šīs šķirnes īpašība – neparasta dekoratīvā forma. Šie stādi ļoti labi izskatīsies puķu podos, kas uzlikti uz paaugstinājuma, vai iekārtajos puķu podos.

“Dzeltenais brīnums”
Bezūsu zemeņu šķirne. Īpaši labs variants tiem, kas vēlas dažādot savu balkona ogu kolekciju, papildinot to ar maigu, dzelteni krēmīgu ogu klāstu, kuru varēs ēst ne tikai svaigu, bet arī izmantot visdažādāko desertu pagatavošanā.

Šīm zemenēm piemīt visas tās pašas labās īpašības un vitamīni, kādi ir sarkanajām zemenēm, taču, atšķirībā no tām, šīs dzeltenās drīkst ēst arī tie, kam ir alerģija, kā arī ar diatēzi slimiem bērniem.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru