5 vienkāršas frāzes ar kuru palīdzību izdosies apklusināt rupekļus

No rupjībām izsprukt ne vienmēr izdodas, tieši tādēļ vislabāk jau iepriekš zināt kā uz tām pareizi atbildēt, lai aiztaupītu sev liekas raizes.

Vislabākie veidi kā atbildēt rupeklim:

1. Paldies!

Bieži vien, kad cilvēki ir rupji, viņi no citiem sagaida tieši tādu pašu reakciju. Kā saka, pret rupjību taču jāatbild ar rupjību! Vislabākais veids, kā tikt galā ir vienkārši pateikt: “Paldies,” un doties tālāk.

2.Ko tu gribi, lai es saku?

Šis ir vienkāršs veids kā atrasties mainītās lomās, jautājums liek rupeklim padomāt kādēļ viņš tik asi reaģējis. Vai viņš gribēja tevi saniknot? Vai arī apkaunot?

Visticamāk, šis cilvēks nezinās kā reaģēt, tikmēr tev būs iespēja vest sarunu labākā gultnē.

3. Kādēļ tu tā saki?

Šis jautājums ļauj validēt otra cilvēka jūtas vai viedokli, darot skaidru to, ka tu šādu uzskatu nepaud.

Pajautājot rupeklim viņa domas, tu savā ziņā simpatizējies ar viņu – kas viņam būs visai negaidīti.

4. Kādēļ tu esi tik negatīvi noskaņots?

Ja tu pazīsti šo cilvēku un esi ievērojis, ka viņš vienmēr ir tik negatīvs, būtu vēlam noskaidrot viņa rīcības motīvus.

Bieži vien rupjš cilvēks vēlas parādīt, ka viņš ir cietējs, lai gan patiesībā savu negativitāti atstaro uz citiem. Sauc viņu pie atbildības un liec šim cilvēkam padomāt, kādēļ viņš tik rupji uzvedas.

5. Parunāsim rītā.

Arī šī atbilde derēs tad, ja rupeklis ir pazīstams. Nav jākaunas par emocionāli reakciju pret rupjību, tomēr nedrīkst sev ļaut emocijām ņemt virsroku tādā mērā, ka nākas nožēlot teikto vai izdarīto.

Ja vēlies pretī pateikt kaut ko tik pat rupju, iespējams, ka jāatturas no mutes atvēršanas. Lai atturētu sevi no lieka negatīvisma, vienkārši velti rupeklim frāzi: “Parunāsim rītā.” Visticamāk, ka nākamajā dienā šī cilvēka teiktais būt krietni piezemētāks.

Avots: mysticalraven.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru