Aizsardzības ministrs atklās aizsardzības nozares “Industrijas dienu 2018”

Ceturtdien, 22. martā, Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis atklās “Industrijas dienu 2018”, ko rīko Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija sadarbībā ar Aizsardzības ministriju, lai apzinātu aizsardzības nozares aktualitātes un kopīgi radītu risinājumus aizsardzības spēju attīstībai sadarbībā ar Latvijas industriju un zinātni.

“Industrijas dienas 2018” dalībniekus uzrunās arī Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas padomes priekšsēdētājs Agris Dundurs un valdes priekšsēdētāja Elīna Egle.

Pasākuma dalībnieki diskutēs par partnerību aizsardzības iepirkumu jomā un kontroles mehānismiem kvalitatīvu iepirkumu nodrošināšanai, aizsardzības sektorā strādājošo uzņēmumu konkurētspēju, Latvijas Drošības un aizsardzības klastera atbalstu inovācijām un eksportam, kā arī aizsardzības industrijas attīstības iespējām.

Tāpat pasākumā tiks prezentēti vairāku Latvijas uzņēmumu produkti, piemēram, bezpilota lidaparāti, mobilā lietotne “Viedsargs”, griešanas ierīce “FIREPEN”, mobilas sistēmas iekārtas armijas mobilitātes uzlabošanai un individuālie aizsardzības līdzekļi.

“Industrijas dienu 2018” apmeklēs ap 170 dalībnieku, tostarp, Latvijas uzņēmumu, pašvaldību un izglītības iestāžu pārstāvji. “Industrijas dienā 2018” būs iespēja iepazīt gan uzņēmumus, kas jau veiksmīgi konkurē starptautiskos drošības tirgos, gan jaunuzņēmumus.

Kopš 2014. gada Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federāciju regulāri organizē “Industrijas dienas”, lai biznesa un zinātnes pārstāvjiem sniegtu iespēju iepazīstināt Nacionālo bruņoto spēku pārstāvjus ar saviem produktiem un pakalpojumiem un labāk izprastu militārās vajadzības.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvju ievērībai!

Aicinām apmeklēt “Industrijas dienas 2018” atklāšanu ceturtdien, 22. martā, plkst. 9.00 Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā, Uzvaras bulvārī 2A.

Aicinām dalību pasākumā pieteikt ne vēlāk kā līdz 21. marta plkst. 14.00, rakstot uz e-pasta adresi [email protected] un norādot vārdu, uzvārdu, personas kodu un pārstāvēto plašsaziņas līdzekli.

Līdzi ņemot personu apliecinošu dokumentu – pasi vai ID karti, aicinām uz pasākumu ierasties laikus – 22. martā līdz plkst. 08.45.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru