Apetelīgais un sātīgais kartupelis “Carbonara”. Jūs vairs nevēlēsieties gatavot kartupeļus citādi!

Ja jums patīk pasta “Carbonara”, tad jums noteikti patiks arī kartupeļi, kas pagatavoti ar to pašu siera-krējuma mērci un bekonu. Šo ēdienu var ēst vienu pašu vai arī kā piedevu kaut kam citam.

Lasi vēl: 6 lietas, kuras bērns var saņemt tikai no tēva

Šis ēdiens būs lieliski piemērots visai ģimenei. Turklāt tā pagatavošana ir gaužām vienkārša!

Sastāvdaļas:
1 kg kartupeļu
150 g tītara gaļas
1 sīpols
300 ml skābā krējuma
100 g Parmas siera
1 ola
mazliet sāls un maltu melno piparu
smalki sakapāti pētersīļi
2-3 bekona šķēlītes
sviests

Pagatavošanas gaita:
No sākuma nepieciešams iesildīt cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai, bet cepamo formu ieziest ar sviestu. Kartupeļus sagrieziet kubiņos vai šķēlītēs – kā jums labāk patīk un ērtāk ēst. Kartupeļus vāriet sālītā ūdenī 10-15 minūtes (atkarībā no kartupeļu kabaliņu biezuma). UZMANĪBU! Kartupeļus NAV jāizvāra līdz galam.
Sajauciet skābo krējumu kopā ar olu. Pieberiet klāt mazliet sāls un maltu melno piparu.
Sīpolus smalki sagrieziet un apcepiet sviestā.
Kad sīpoli būs kļuvuši caurspīdīgi, pievienojiet tiem klāt tītara gaļas gabaliņus (sagrieztus kubiņos). Gaļu mazliet pasautējiet kopā ar sīpoliem. Atsevišķā pannā mazliet apcepiet bekona gabaliņus (derēs arī kūpināta cūkas krūtiņa).
Nolejiet kartupeļiem nost ūdeni un sagrieziet tos (ja jūs to nepaguvāt izdarīt vēl pirms vārīšanas). Lieciet kartupeļus ar sviestu iesmērētā cepamajā formā, lieciet klāt krējuma mērci, pāri pārklājiet gaļu ar sīpoliem un bekona gabaliņus. Cept šādu ēdienu nepieciešams aptuveni 200 grādu temperatūrā, kādas 30 minūtes. Pēc kādām 15 minūtēm samaziniet temperatūru uz pusi, taču pārbaudiet, vai kartupeļi gadījumā jau nav gatavi.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru