Audzinām vīrieti: 17 padomi puiku mammām

Zēnu audzināšana ir “smalka” lieta. Katrai mātei ir savas bērnu audzināšanas metodes. Bet ir vispārēji momenti, kuriem piekritīs jebkura saprātīga un praktiska māte. Harmoniska maiguma un stingrības kombinācija, ļoti uzmanīga, garīga kontakta veidošana, gatavība jebkurā brīdī nākt palīgā, izpratne par zēnu iekšējo pasauli… jā, zēna māte ir godpilna, grūta, bet tik laimīga misija.

Svarīgi mirkļi dēla audzināšanā.

Kā audzināt laimīgu dēlu, kurš izaugs par īstu vīrieti?

1. Nevajadzētu rīkot traģēdiju dēļ katras saplēstas jakas vai sporta tērpa, kas nosmērēts ar krāsu. Zēns ar visiem pieejamiem paņēmieniem iepazīst pasauli. Viņam jālec, jāskrien, jālien pāri žogiem, jābrauc ar velosipēdu. Ar vecumu viss pakāpeniski ieies mierīgākā sliedēs.

2. Bērnam ir jābūt spējīgam izlikt enerģiju. Lai viņš nodarbojas ar sportu, paņem sev suni vai iemācās spēlēt mūzikas instrumentus. Esiet gatavi tam, ka dēli ir aktīvi un trokšņaini radījumi.

3. Viņam ir jābūt iespējai palīdzēt citiem. Viņa palīdzība jāīsteno bez piespiešanas. Lai zēns jūtas kā mazs vīrietis.

4. Kad viņš jautā: “Kāpēc?”, svarīgi vienmēr atbildēt, nevis izvairīties. Šobrīd, jūs esat galvenais informācijas avots savam bērnam.

5. Ir svarīgi iekļūt viņa interesēs. Iepazīstieties ar boksa dzīvi un esiet informēts par to, ko dēls spēlē uz planšetes. Piedalieties viņa dzīvē, nedistancējieties.

LASI ARĪ ŠO: Bīstamas pazīmes, kas liecina par sakrājušos sliktu enerģiju mājās

6. Pastaigājieties kopā. Pastaiga atver iespēju garīgai sarunai, kontakta stiprināšanai. Turklāt tas ir veselīgi.
7. Novērtējiet viņa sasniegumus, pat visnenozīmīgāko. Jūsu piekrišana un atbalsts kalpos dēlam par stimulu jauniem sasniegumiem un dos pārliecību par sevi.

8. Māciet savu dēlu patstāvīgi apkalpot sevi. Tas viņam noderēs turpmākajā dzīvē, lai kas arī notiktu.

9. Lasiet viņam un kopā ar viņu. Lasīšana, iespējams, ir vislietderīgākais paradums, kas cilvēkam var būt. Bet kopīga lasīšana ir viņa attīstība, interesanta laika pavadīšana un emocionāls kontakts ar bērnu.

10. Meklējiet piemērus atdarināšanai, autoritātes. Stāstiet dēlam biogrāfijas par dižām personībām. Lai tās kalpo kā iedvesmas un atdarināšanas avots zēnam.

11. Audziniet dēlā labas manieres: teikt “paldies” un “lūdzu”, palaist apsēsties, nepārtraukt, nemēslot u.c. Tas ļaus viņam izaugt par audzinātu vīrieti.

TURPINĀJUMU LASI NĀKAMAJĀ LAPĀ:

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru