Beidzot zināmas pirmās laika prognozes – Tiek atklāts cik silts solās būs Aprīlis!

Kā vēsta jaunākās laika vērotāju prognozes – jau nākamajā nedēļā varam sagaidīt +17 grādu temperatūru. Vilis Bukšs, kas nodarbojas ar laika zīmju vērošanu, izteicis, ka gaidāms ļoti silts laiks.

“Ticējums par aprīli saka, ja lietains aprīlis, tad sauss maijs un slapjam aprīlim seko sauss jūnijs. Ja aprīlī pērkons, būs silta vasara un bagāta riekstu raža. Ja aprīlī daudz ūdeņu, tad Miķeļos (29. septembris) daudz alus (bagāta miežu raža) un laba sēņu vasara. Aprīlis vējains – nākošie Ziemassvētki sniegaini. Ja aprīlī snieg – auglīgs gads. Jāatceras, ka auksts marts paredz siltu maiju, bet silts marts vēsu aprīli. Ziemeļvēji, kuri izpaliek februārī, var atgriezties aprīlī. Šie un citi ticējumi tikai apstiprina Sulu mēneša un kopumā pavasara mainīgo dabu,” vēsta informācija V.Bukša blogā.

“Šogad gājputni sāka atgriezties februārī, un martā turpinās vienmērīga, nesteidzīga migrācija. Marta beigās ar nelielu siltuma vilnīti varētu notikt arī straujāka mūsu gāju putnu atgriešanās, bet rādās, ka īpaši nesteigsies. Tas norāda, ka vēl gaidāmi nepatīkami laika apstākļi. Arī cīruļi iedziedāja jaunā mēnesī un tā ir zīme, ka pavasaris būs garš, mēreni silts un lielākoties sauss.”

“Atbilstoši ziemas mēnešu un pirmā pavasara mēneša marta nozīmīgajām dienām, aprīlis temperatūru ziņā rādās būt tuvu Sulu mēneša vidējiem rādītājiem, bet ar noslieci uz siltāku. Nokrišņu sadalījums nevienmērīgs, bet kopumā mazāks par normu,” uzsver laika zīmju vērotājs.

Aprīļa sākumā, līdz 10. aprīlim, sagaidāms neliels lietus un gaisa temperatūra dienas daļā būs no +2 līdz +10 grādiem. Taču naktīs vēl, iespējams, sals, un gaisa temperatūra var nokristies līdz -5 grādiem. Laika posmā no 10. līdz 12. aprīlim laiks kļūs siltāks, gaisa temperatūra dienā varētu sasniegt +13 grādus.

Mēneša vidus pienāks ar mākoņiem un sauli, kas dienas laikā radīs nedaudz vējaināku laiku, bet gaisa temperatūra dažās vietās varētu sasniegt + 20 grādus.

Mēneša beigās, līdz 25. aprīlim, gaisa temperatūra var sasniegt pat +22 grādus. Sakarā ar mēness fāzu maiņu, pēc šī datuma, iespējams, paliks vēsāks, paredzami arī pērkona negaisi, un dažās Latvijas vietās sagaidāmas arī salnas, kas būs arī maija sākuma daļā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru