Bernātos notiks pirmie Ceriņu svētki

Pēdējā gada laikā pulciņš Bernātu ciema ļaužu iesaistījušies biedrībā “Mēs Bernātiem”. Pērn aktīvisti rīkoja “Staro Bernāti” un Ziemassvētku eglītes iedegšanas pasākumus, bet šajā pavasarī, pašvaldības atbalsta iedrošināti, ir apņēmības pilni pirmoreiz savā ciemā organizēt Ceriņu svētkus. Vietējie zina, ka Bernāti īpaši krāšņi un pievilcīgi ir ceriņu ziedēšanas laikā – jau no senām dienām šajā  piejūras zvejniekciemā katrā sētā un ceļmalā rindām vien kuplojuši ziedošie krūmi. 

Tad nu, par spīti tam, ka šogad ceriņi saziedējuši negaidīti strauji un svētki jārada steigā, biedrība “Mēs Bernātiem” laipni aicina visus bernātniekus, Bernātu draugus un atbalstītājus svētdien, 27.maijā, uzpucēties ceriņkrāsu tērpos un, ziedošu ceriņu zariem rokās, doties uz Bernātu Ceriņu svētkiem.  Pulksten 12 no Vizuļu mājām sāksies gājiens, kas noslēgsies svētku norises vietā – pļaviņā pie Pātaru pieturas. Tur sarīkojuma dalībnieki kopīgi veidos ceriņziedu sienu, skatīsies Nīcas amatierteātra muzikālo izrādi “Bagātā brūte” un citus priekšnesumus. Vēl kopīgi sadziedāsimies, iepirksimies stādu un gardumu tirdziņā (tirgotājiem pieteikties pa tālt. 26011455). Ja atsauksies 5 gadu laulību gadskārtas pāri, notiks svinīga ceriņkāzu ceremonija (pieteikšanās pa tālr. 27809437). Godināsim arī jaunāko un vecāko bernātnieku, kā arī tos, kam uzvārds “Ceriņš” vai “Ceriņa”. Būs arī mākslas plenērs bērniem, laimīšu meklēšana ceriņos un citi pārsteigumi.

Pasākuma apmeklētāji transportu varēs novietot publiskajos Bernātu stāvlaukumos aiz “Dzintariņa” un laukumā pie “Mežnieku” mājām (sekot norāžu zīmēm).

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru