Centrā mazs bērns neviena nemanīts izskrien no bērnudārza, fotogrāfam izdodas novērst nelaimi

Populārais latviešu fotogrāfs Andrejs Zavadskis šodien piedzīvojis visai negaidītu atgadījumu, kas kārtējo reizi atgādina par to, ka bērniem līdzi jāseko ļoti uzmanīgi, kā arī rūpīgi jāizvērtē cilvēki, kuriem uzticat savu atvasi.

Andrejs dodoties savās gaitās, braucot pa Dzirnavu ielu, ieraudzījis neviena nepieskatītu, pa ielu labu gabalu skrienošu aptuveni 4-5 gadus vecu bērnu, kas izskatījās apmaldījies.

Viņš dalās ar pieredzēto: “Ja jūs redzat mazu bērnu ejam pa ielu, nekautrējaties pieiet klāt un parunāt. Vai vismaz bērnu apturēt un izsaukt pašvaldības policiju, jo bērnu līdz 7 gadu vecumam nevar atstāt vienu bez pieaugušo vai 13 gadu vecumu sasniegušas personas klātbūtnes. Stāsts iz dzīves, kas notika mēnesi atpakaļ: Braucu pa Strēlnieku ielu un redzu, ka no sētas izskrien mazs puika un skrien prom. Zināju, ka sēta ir Deutsche Schule Riga, kas skaitās “kruts” centra bērnu dārzs. Likās, ka bērns skrien uz vecāku auto, bet šis pārskrien ielu un bizo tālāk prom. Tā kā braucu uz dzirnavu ielu redzu ka sīkais turpina bizot, skrien pāri ielām un jau virzās pa dzirnaveni uz pulkveža brieža ielu ļoti ātrā tempā. Apstājos es un vēl viens vīrietis, jo bērns pārāk mazs (4-5 gadi). Apturam un jautājam, kas notika. Šis nerunā ne latviski, kreiviski, vāciski. Kamēr es vaktēju, otrs vīrietis aizgāja uz bērnu dārzu, tur kā izrādās audzinātāja saka, ka viss kartībā ar bērniem visi uz vietas un vīrietim atnāk līdzi praktikante meitene. Jā, izrādās bērns no viņu bērnu dārza. No Turcijas, nerunā mūsu valodās. Atpakaļ uz bērnu dārzu negrib, krīt gar zemi un raud. Izsaucām pašvaldības policiju, to sagaidījām. Paldies Dievam, ka mēs apturējām. Būtu noklīdis un sazin kas notiktu. Bērnu dārzam tad gan būtu “sūdi”. Nelaimes gadījumā audzinātājai cietumsods. Tāpēc esiet vērīgi un nepaejiet garām aizdomīgām lietām. Jūsu maza uzmanība var glābt dzīvības! ”

Facebook ieraksts:

Šis atgadījums patiesi liek aizdomāties par bērnu drošību un apkārtējo ievērību.

Labi, ka mazajam viss beidzās tikai ar nelielu pārbīli!

Avots: facebook.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru