Iznācis žurnāla “Kuldīgas Vēstules” ziemas numurs

Jau otro reizi šogad, kā ierasts, pirms Ziemassvētkiem pie lasītājiem nonācis žurnāla “Kuldīgas Vēstules” jaunais numurs, kas piedāvā aizvien jaunus stāstus par Kuldīgas un novada ļaudīm, vēstures notikumiem un nākotnes plāniem.

Šoreiz iepazīstinām jūs ar Kuldīgas pilsētas arhitektes Janas Jākobsones attieksmi pret vecpilsētas vērtībām un modernajām būvēm, aicinām ieklausīties restauratora Jāņa Mertena pieredzē un apciemojam jaunatklāto restaurācijas centru, kas ir īsts Kuldīgas lepnums.

Bijām priecīgi Kuldīgā satikt izcilu bērnu ķirurgu, kuldīdznieku pēc izcelsmes Arni Eņģeli, kas ne vienu vien nedarbu sastrādājis, kamēr par profesoru izaudzis. Diez, kādas atzīmes viņam liktu skolotāja Indra Iveta Gaile, kas allaž bijusi cienīta, jo pratusi aizraut savus audzēkņus, tostarp iemācīt viņiem biznesa domāšanu?

Dalāmies ar jums Jūrmaļu dzimtas atziņās par dzīvi ticībā un mūzikā, ar komandas “Nikers” puišiem savukārt runājāmies par viņu aizrautību telpu futbolā un panākumu recepti. Devāmies ciemos pie strausiem, kaziņām un “Nornieku” saimniekiem Andas un Pētera uz Snēpeli, ļāvām, lai mūs ar saviem radošajiem trikiem apbur trīs Kuldīgas dizaineres, peldējāmies ledainā Ventas ūdenī ar pilsētas roņiem, diskutējām par latviešu kinoindustrijas uzplaukumu ar kinorežisoru un operatoru Dāvi Sīmani, bet “Audēju darbnīcā” pētījām, kādus rakstus Ziedonis un Ināra Āboliņi ieauž savās jostās. Bijām arī Turlavā, kur stāv baznīca ar divām dzimšanas dienām, meklējām interesantus faktus par Kuldīgas jaunā rātsnama pulksteni, lūkojām Kuldīgu no augšas un pabijām vietā, kur pieaugušie ir tikai viesi. Ceram, ka šis žurnāla numurs jums būs lielisks laika kavēklis, ja gribēsies ko palasīt kādā tumšā ziemas vakarā. Un arī iedvesmas avots kam lielam un skaistam, ko paveikt nākamgad. Lai izdodas!

Žurnāla izdošanu atbalsta Kuldīgas novada Dome, Kurzemes plānošanas reģions un Valsts kultūrkapitāla fonds. Līdzfinansējums projekta “Žurnāla “Kuldīgas Vēstules” izdošana” īstenošanai piešķirts Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas „Latvijas valsts mežu atbalsts kultūras programmām reģionos” projekta “Kurzemes reģiona kultūras programma 2018” ietvaros.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru