Ja lieto ”Facebook” vai ”WhatsApp” vajadzētu uzmanīties no šīs krāpšanas

Šajās abās lietotnēs tiek izplatīts vīruss, kas tiek pārsūtīts tālāk, ziņo skaties.lv

Krāpnieciskajā shēmā “WhatsApp” un “Facebook” lietotājiem no personām, kas ir viņu draugu sarakstā, tiek izsūtītas ziņas par brīvbiļešu piešķiršanu.

“Ja dodaties uz attiecīgo vietni, varat izlasīt, par, teiksim, 500 brīvbiļetēm par godu Disnejlendas 110. jubilejai. Izskatās, ka gandrīz 300 jau ir izķertas, bet aptuveni 200 joprojām ir kārdinoši pieejamas.

Turklāt lapa vai plīst no it kā citu lietotāju komentāriem, kas cits par citu dūšīgāk slavē Disnejlendu un publicē iegūto brīvbiļešu fotogrāfijas,” skaidro “Kaspersky Lab” pārstāve Irīna Borovaja.

Brīvbiļetes saņemšanas procedūra ir ļoti vienkārša – jāaizpilda īsa aptauja. Pēcāk jādalās šajā ziņā ar  saviem “WhatsApp” draugiem – lai to veiktu, vietnē pa rokai ir speciāla poga.

“Pēc tam tiek piedāvāts droši noklikšķināt vai pieskarties pogai “Saņemt biļetes”. Tomēr savādā kārtā nevis parādās biļetes, bet, visticamāk, tiekat novirzīts uz citu vietni, kas jūs nosūta uz trešo un no turienes uz ceturto un tā tālāk. Galu galā varat nonākt vietnē, kur tiek piedāvātas kādas apšaubāmas preces vai pakalpojumi. Parasti tiksiet novirzīts uz partnera vietni, lai viltotās Disnejlendas mērķlapas īpašnieki varētu saņemt samaksu par novirzītajiem apmeklētājiem,” stāsta Borovaja, raksta skaties.lv

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru