Lidostā “Rīga” noticis nebijis gadījums! Muitas kontrole pārbaudīja privātās lidmašīnas pasažierus un atrada…

Lieki teikt, ka šis ir nebijis gadījums! Šī gada maijā lidostā “Rīga” pie privātās lidmašīnas pasažieriem atrada lielu kaudzi ar naudu! Iespējams, ka tā ir noziedzīgi iegūta, kopumā tika atrasti 500 000 ASV dolāru un 400 000 Eiro, tā ziņojis Valsts Ieņēmumu Dienests.

Tas viss tika darrīs pamatojoties uz riska informāciju par iespējamu skaidras naudas, ko šķērso Latvijas valsts robežu, ieved Eiropas Kopienas mutas teritorijā, nepatiesu tās deklarēšanu, kas iespējams izdrīs ar noziedzīgi iegūtu skaidru naudu. Tālab tika veikta privātās lidmašīnas pasažieru pārbaude no Odesas – Rīga.
Pārbaudes laikā tapa zināms, ka pie kāda Ukrainas pilsoņa bagāžā atradās skaidra nauda 200 000 ASV dolāros. Savukārt pie otra Ukrainas pilsoņa rokas bagāžā tika atrasti veseli 300 000 ASV dolāri. Trešā arī bija Ukrainas pilsone un pie viņas tika atrasti 100 000 Eiro skaidrā naudā. Ceturtais, kā visi citi arī bija Ukrainis, un pie viņa tika atrasti 300 000 Eiro skaidrā naudā.
Pašlaik tiek uzskatīts, ka viena no personām ir saistīta ar Ukrainas organizēto noziedzību, norādījis Valsts Ieņēmumu Dienests. Par notikušo ir uzsākti 4 kriminālprocesi, tomēr sīkāki komentāri netiek sniegti!
Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru