Liepājā notiks stīgu instrumentu festivāls “Mēs esam un būsim…”

Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola (LMMDV) trešdien, 30.maijā, plkst.18 Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” mākslas galerijā “Civita Nova” organizē jau septīto Liepājas reģiona mūzikas skolu stīgu instrumentu audzēkņu festivālu – koncertu “Mēs esam un būsim…”.

Koncertā jaunie mūziķi (vijolnieki un čellisti) uzstāsies kā solisti, būs dzirdami dažāda sastāva kameransambļi un LMMDV Stīgu instrumentu ansamblis. Repertuārs būs plašs un daudzveidīgs – koncertā skanēs gan ļoti pazīstami un populāri skaņdarbi, gan Liepājā vēl neskanējuši opusi.

Festivāla noslēgumā uzstāsies apvienotais reģiona stīgu instrumentu orķestris. Tajā kopā muzicēs vairāk kā pussimts jaunie vijolnieki un čellisti no Liepājas, Aizputes, Saldus, Skrundas, Pāvilostas, Vaiņodes un Nīcas. Stīgu orķestrim raksturīgo skanējumu spilgti atklāj baroka laikmeta komponistu sacerējumi, tāpēc orķestra repertuārā skanēs itāļu baroka spožākā pārstāvja A. Vivaldi Concerto stīgu orķestrim un vācu lielmeistara G. F. Hendeļa uvertīra operai Alčīna. Koncertā tiks atskaņota J. Haidna Rotaļlietu simfonija, kur stīgu orķestra skanējumu bagātinās flautas un vairākas svilpītes.

Koncertā varēs klausīties kādu latviešu tautas dziesmas apdari, būs iespēja dzirdēt divus skaņdarbus ar tikai stīgu instrumentiem raksturīgu izpildījuma un skanējuma veidu – picikato. Tā būs ļoti pazīstamā J. Štrausa Picikato polka un L. Andersona skaņdarbs “Plink, Plank, Plunk”. Festivāla orķestra vadītāja būs LMMDV skolotāja Beata Zariņa-Blaščinska.

Pirms koncerta apmeklētājiem būs iespēja apskatīt LMMDV veidoto konceptizstādi “ES BŪŠU…!”, kuras koncepcija saskan arī ar festivāla apvienotā orķestra ideju -“Kļūsti par vienu no mums un piepildi savu sapni!”

Ieeja festivālā – koncertā ir bezmaksas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru